點減內臟脂肪

423 回覆
47 Like 108 Dislike
話說而家家樂坊個inbody磅鎖左入房
仲有無咩地方有得免費磅
或者俾錢?暫時搵到都要50蚊
前排驗到有脂肪肝,醫生俾咗張嘢我

有part 係講升糖指數,可以 search 吓
想知邊度可以$50又唔使俾人sell?
有咁既諗法既人九成一世都唔會減到

根本應該兩樣一齊做
聽太多肥仔又話食雞肉又乜又柒 買埋GYM會員
幾年後都係肥仔一個
食自助餐,食放題,罷吃最多人食最多人叫果啲款式。
$50買個磅
唔做運動係唔會瘦得長久。
要增加肌肉先容易瘦之餘仲唔會咁易反彈。

盡可能平時0攝取脂肪同糖分,澱粉最多1日1餐半碗,餓就食生果同飲水。(生果記得睇住食,佢都有果糖)另外飲熱齋啡好有用。

唔跑步可以做hiit。仲要慢慢1開始由1星期1日加到去1星期4至5日都做運動。起碼每次至少半個鐘,最多1個鐘。

利申初初差唔多100kg 年半減到63kg。
減肥係要持之以恆,絕對無捷徑。
上網睇到個咩greexxxxxx
不過唔知會唔會sell
就快夏天想cut番
諗住度下數據🥲
100kg 你幾高
175cm
你都幾誇張,我睇番自己啲相,我185,93kg都肥到個波咁
我果陣肚同大脾好勁。瘦完最fit果排係睇到有腹肌但我成個period完全無去過gym room,剩係係屋企開張墊做hiit

我就寧願落去籃球場慢跑50 分鐘,無煩惱又唔辛苦
節食做運動,最好戒甜,係得呢條路啫
我以前都係慢跑開始,但可能姿勢唔好對腳唔太得同埋好介意比人睇到跑到就斷氣既樣

所以試左幾次之後研究到上面方法去減。最緊要做運動入到後燃效應。入到既話做完運動之後1至3粒鐘你會feel到身體都仲keep住熱緊

果陣平均每個月會有3kg跌幅,有時出去應酬會升小小但keep住做就好易跌返落去。因為keep住做身體會buildup返肌肉幫手燒脂。
我都有成半年無跑了 個排想瘦得快先跑
我以前識人187
250磅
鬼佬咩
成座山咁
點跑到咁慢就住跑唔會仲累咩

我都開始跑左三個月,每個禮拜兩次
平均都係跑20分鐘3-3.5k左右

暫時 81kg減到76kg,好慢但每次跑完都要起碼抖兩日先再跑到

你日日跑都好勁
因為我一跑快小小,心跑就過70%, 跑頭30分鐘都還好,後段我要由慢步變急步行,等心跳唔好咁高,所以我覺得慢跑減肥完全唔辛苦

反而有時跑到悶悶地,但唔攰

你跑左幾多日? 有無半個月?
應該唔係減食量而係減熱量
減食量好易餓持續唔到
conscious啲啲食就已經健康好多

運動係一定要 但如果日日鳩食做幾多都無用
麥記一樣可以食

板雞包粟米杯板雞扭原味湯單買走薯餅

咸左啲但快食一餐ok 的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞