點減內臟脂肪

423 回覆
47 Like 108 Dislike
會唔會太多太快
內臟脂肪同脂肪係兩回事
其實重點係作息時間固定 成日一時早訓一時早訓會令到身體唔適應

我而家就係咁 皮膚差咗跟住內臟脂肪又高咗
ching sick ball
佢本書高汁,一世受用
These results suggest that endurance athletes adhering to an isocaloric 16/8 TRE dietary pattern for 4 weeks experienced no identifiable adverse changes in the cardiometabolic risk factors. Athletes who are trying to reduce fat mass before an event should consider adopting a TRE dietary pattern as opposed to a caloric deficit diet in order to maintain fat-free mass and resting energy expenditure.

內文啲數據更加引人入勝。
首先要識揀食物
以優質蛋白質食物代替澱粉同高GI carbs

每餐簡單調節每餐蛋白同carbs 比例

開頭試下從飲品入手
介糖
嘢走甜or 少甜

或以代糖代替

其次郁多d
唔洗下下要走去跑xx km
或舉xx 下

唔洗set 咁高target

簡單 屋企行15分鐘
培養咗‘’郁‘’呢個習慣先
講緊168 vs 三餐 無啦啦加操肌落去
都九唔撚搭八
佢知唔知咩係實驗control
我自己 cut 嘅經驗

其實都係keep 每日至少行一萬步,加一星期兩至三日重訓( weekend 兩日 + weekday 一日) , 加星期一至五限制飲食,三個月都可以由68kg 減到62 kg,。

其實真係唔難做到嘅,我weekend 都係照樣出街食。
丟咗部機
本身生酮飲食 但因為會出街食 餐餐都食碳水 所以變低碳算了

食一至兩餐

利申 内臟脂肪仲少過平時日日做gym 同事
做gym(重訓)減肥其實係錯覺
最後都係飲食為主
啲ig搵食教練同減肥kol不停誇大做gym增加嘅肌肉對增加基礎代謝所消耗嘅卡路里
唔係話冇,不過少囉
同埋增加肌肉係為咗身體健康並唔係為咗減肥

佢哋覺得嘥時間嘅帶氧運動, 游水跑步踩單車, 反而最有效減脂

當然為咗健康係應該重訓同帶氧運動都要做
淨係肥肚 左右腰可以點做 內脂8點減到5-6
一星期跑幾日 重訓幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞