(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區202新手問嘢睇#1

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先

減肥/增磅
https://lih.kg/1071429

BC SHOP藍店
Team muscle pro極藍
消防陳家駿同拍檔Joey都係藍到黑 成日贊成黑警打市民,甚至殺市民,話打得好殺得好,間supplement鋪頭仲私下俾折扣黑狗,打埋科興

Dymatize紅到極致 切勿幫襯

新手詢問該有力量水平可參考以下短片:

https://youtu.be/LrDJXIQ_-eg

----------------------------------------------------------
健身po名人堂

永遠懷念 Frogching 努力巴 小花生 勤力豬豬 威威司令 世界大戰(傻閪Batman)

爆po唔開賤種名人堂

1. Serrqa #399844 賤種p牌短J五毛狗 x3 post125 post164 post180

2. 上海粗屌 #41366 post128

3. 猛加奶 #418643 賤種p牌狗 post129

4. 直路狂-轉彎亡 #368874

5. 侶田 #425501

6. 凡有的還要加給他 #167755

7. 冷飯王 #250308

8. 子宮內部使用 #52324

9. 偷著樂 #386678

10. 未被使用的名稱 #223621

11. 馬高司 #379112 x n

12. Milf殺手 #508675
健身台Pokemon吉祥物
Gym post白卡名人堂

時輪金剛:倒d精落佢地d水度+想比有碼含撚

有碼宮薰:操完腳會即刻扯扯地,所以會帶啲即棄飛機杯去gym, 操完就係廁所打,一路諗住出面啲瑜珈臭閪 + 漏屎汁用單車機啲位坐落去磨

As個賓:送有漬有味底褲

我想瞓覺呀:叫雞出野 環吹完同佢大車黎個內循環 + 扮女人+ 篡改歷史

生活品質 :扮女人 + 喺尖瀨屎

Pixel首席打手HK:ask for a girl's Instagram to literally jerk off +扮女人唔戴bra

神級熊大:偷相狗 + 死雞撐飯蓋
留名
Lm
Lm
又爆一post
黎緊有冇師兄玩比賽
lm
Lm
進階新手求教

無論 肌肥大 或者 肌力量

理論上每次都要重過或者做多過先會進步

但如果嗰日狀態唔太好

例如本身60kg 做到8x4,但只係做到7x4

咁嗰日係咪就無進步過?

如果一定要每次都比上次重或多

咁一星期操六日嗰啲咪好快玩到封頂?
占美 staring girl's ass to literally jerk off
唔係。

係 。7日,。每日兩次嘅話仲快封頂
你好快成為香港Yeah buddy
收皮啦literally jerk off仲狡辯
唔係每次都會升
但整體去睇係應該要升
但每日咁計 唔一定係升
所以用RPE做計算會係一個好方法
咁快又一post
邊個講過每日都要重/多過上次?
如果你話肌肥大 唔係應該照鏡影下posing
睇吓自己body shape點 圍度有無大到咩
就算係力方面都唔會課課加重 跟program 到pr test應該先會test 最大力量
上個post有師兄話瘦底5x kg飲gainer
咁5x kg skinny fat嘅人應該係飲whey protein定gainer?
應該拉長黎睇,好似恆指咁 如果計一日半日實在太多因素影響到,例如訓得夠唔夠 心情好唔好 有無preworkout carb或者地下硬唔硬都有影響。
如果連續成個月都係咁就睇下係咪 技巧出問題
RIR愈低愈準
你話要RIR56 呢啲好難準
再加埋睇片,你睇個速度有冇變,動作控制係點
點先可以準啲,唯有試多啲 低估少少好過高估
每日全力做 全力試
只要唔怕死 點都會進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞