買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
兩款級別相差太遠,沒有可比性
冇對比都一樣睇到分別,冇錢就55A95K

一係65A80K
得既話就上OLED新世界

X95K光D, 大範圍黑畫面黑位會好一截,可視角度好,多1個低音喇叭
再上即係邊隻?
SONY 65A80K, 65A95K
想問下Sony電視装唔裝到vpn?
80k 同95k 分別係邊到? 我 SEARCH 完除左價錢之外唔太識分
QNED81同B2相差十萬八千里

你普通要求咪唔需要

基本上有要求9成電視喇叭都係唔合格
A95K光度高20-30%左右,最高色域,最純正顏色,高光度下色域不會收窄,有散熱器,壽命更長,相對更難燒印,MASTER SERIES出廠QC比較好,日本組裝
QNED81仲差過Q70B, 側光式分區控光尤如垃圾

轉得就轉
你普通要求只係睇下YOUTUBE咪唔需要SOUNDBAR
要聽下歌, 睇電影就一定需要, 雖然SOUNDBAR聽歌都唔夠獨立喇叭好, 不過輸出都比電視高一截, 又有SUBWOOFER補回電視喇叭出唔到既低音
唔計120HZ, A2都比QNED81靚
Bose 700, 要另外買埋BOSE SUBWOOFER
試埋SUBWOOFER, 佢會答你
有得退的話梗係退
B2 啦,A2 除非平過B2 好多否則都唔使考慮
Avoutlet 55B2 10480
S95b都係10xxx?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞