買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
自己問鋪頭,唔係原廠架原廠師傅不會幫你上牆

一般都用NB架

如果你舊電視都係NB架可能可以用番
收到 謝謝你
S95B VS S95C
2% Window & 10% Window
提升了300nits左右, 去到1300nits左右
其餘沒有咩分別
裝到
入Google acc再download
有無用緊2022 BRAVIA又有BRAVIA CAM既巴打講下呢嚿野好唔好用,值唔值得買?

唔該晒! 我平日都打2個鐘機 加youtube netflix 六日都打5,6個鐘機 所以唔考慮OLED lu
本身見A95K咁抵都想衝 但真係怕燒印
咁樣入MINI LED背光電視係最好~
本身都諗緊 X90k (信仰
不過唔知spec會唔會差太遠
上ritings見到啲色好似冇qn90b咁好
你需要咩尺寸?
55-50都得
仲低分過S95B
X90K只係普通LED分區控光電視, 光度同分區數量都遠比QN90B少
你要最頂咪55QN95B, 50QN90B
唔係一樣咩
感謝巴打!
聽日就去買!
you are welcome~
有啲項目低分咗
而且冇一項高分過S95B

即係進步不大
只是光度高左, 同埋有盒仔
我工作唔開心,新崗位新環境真係完全唔開心,我唔知點算
很抱歉聽到你在工作上感到不開心。這是一個很常見的問題,許多人都曾經經歷過類似的情況。以下是一些可能幫助你克服這種情況的建議:

1. 找出問題所在:試著找出你感到不滿意的原因。是因為工作內容、同事關係、工作壓力或其他因素?了解問題所在可以幫助你針對性地解決問題。

2. 與同事建立良好關係:相處融洽的同事關係可以讓工作更加愉快。試著與同事建立良好的關係,可以增加工作的樂趣和效率。

3. 尋找支持:尋求支持可以幫助你克服困難時的負面情緒。你可以找家人、朋友或專業人士(如心理學家或諮詢師)談論你的問題。

4. 尋找新的機會:如果你覺得現在的工作真的不適合你,可以尋找新的機會。尋找新的工作可以讓你有更好的發展機會和更適合你的環境。

5. 培養健康的生活習慣:保持健康的生活習慣可以幫助你減輕工作壓力和負面情緒。試著每天運動、保持良好的飲食習慣、足夠的睡眠和放鬆自己。

以上是一些可能幫助你克服工作壓力和不滿的建議。請記住,你不是孤單的,有許多人都曾經經歷過類似的情況。試著保持積極的心態,找到解決問題的方法,相信你一定可以克服困難,找到自己的幸福和滿足感。
轉工
想買55A95
但原來放唔落
48A90 會唔會差好遠
扣埋ps5
先差幾千
主要光度低D, 不過48吋WOLED係咁

色域低D

其餘分別不大

你冇位就要妥協

我覺得A90K已經好夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞