買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
現在日本賣既東芝電視先係一流,海外應該都係海信黎

Master Series 係出廠色準比較好,QC好D,Sony定位最高級民用旗艦
如果加少少有以下,唔加就X90K

Samsung 75QN95B 行貨
$368XX

同X90K比較主要係QN95B光度高好多, 黑位更加好, 對比度更高, 喇叭數量更多, HDMI 2.1數量更多, 可視角好好多, 又有防反光, 又有盒仔
新款海外版Toshiba 電視 M550LT (香港型號為M550LK)review,睇返香港嘅賣價,不如買返Samsung/Sony 好過
https://youtu.be/SkHVVnaHK48
假REGZA

海外東芝應該冇用東芝日本影像晶片,最重要既野
日版Regza 都唔係用Android TV
https://www.regza.com/tv/lineup/m550l.html
巴打想問下av outlet 呢個價係咪乜贈品都冇,連掛牆架都唔包?
對,只有電視
55” budget15k左右
主要打ps5,睇下戲
傾向sony/samsung
有無咩推介?
唔該巴打
係呀,而家海外賣既東芝就算啦,以前未比人收購正好多
長知識🙇‍♂️
未收購前Toshiba 已經出名海外賣閹割版
你買左ps5未?
55a95k 連埋ps5賣19xxx
如果有,可以試下4000放
如果冇,一齊買平過分開買
$16000筆直
要買到電視+soundbar
應該買55X90K + JBL 9.1
定係買55 QN95B + Q800B好D
你如果想sub仔最緊要,咁就JBL 9.1
如果唔係,q930b抵玩好多
同埋有冇考慮過oled?
買日本機當mon用應該好正
唔想要後置同OLED
咁理論上JBL 9.1會好聲d,而且佢個後置可拆可唔拆
電視方面就Samsung 會好過x90k
你唔放後置,soundbar差別唔算大,我投全Samsung 組合一票
55QN95B + Q930B
9.1.4 + Q-SYMPHONY
不過如果好著重低音, JBL應該好好多

我對Q990B個SUBWOOFER不太滿意
但係q990b唔係要勁過q930b架咩?
SOUNDBAR多2個左右向外喇叭, SUBWOOFER太隻D
不過個SUBWOOFER我不太滿意
但係我真係唔想要後置
買左q930b又唔用好似好ON9
唔想要後置就Q800B
或者S517
所以先買下jbl 9.1會唔會好d
要用後置先拆出嚟
先問下**
JBL BAR 9.1舊了
現在買係JBL BAR 1000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞