買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
成部機重設試下
終於買左55A95K
恭喜巴打~
多謝你地嘅介紹
幾時裝機?
都要個幾月後
等裝好傢私先
step 巴,之前問過,43吋LCD (唔需要OLED) LG vs Samsung , 之後建議買行貨抵玩d
想問下如果Sony 加入戰團 3-4k 有冇咩好選擇?
Sony KD-43X80K 行貨
$39XX
1. 60hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
呢部又有home kit 岩我心水
但佢係IPS 怕唔怕漏光比較勁? 但Sony VA 已經唔同價位diu
岩岩先睇返奇異女俠,發現Step 巴都係做緊一樣周圍幫人既野
諗緊55A95K好定65X90K好
都係普通睇下電視netflix YT mon大啲好似好啲 但A個畫質又好似正啲
淨係放得落43吋電視,最佳選擇都係Samsung 43QN90B?
對比度比其他好咁多 又有120fps
幾遠,睇戲多定睇電視多?
有冇考慮過oled?
都有2米1左右,應該睇戲/YT多
step巴標準答案應該係65a95k
我個人就建議55a95k,觀看距離可以改位將就
畫汁係咁多就咁多
同埋部機大,近距離睇戲會爽,但長期睇就會累
55吋2.1米,視界角度仲係大過30度都可以接受,進可攻退可守
https://www.courcasa.com/p/6Xnp
冇Sony 情意結就考慮埋LG C2 65 寸
sony 43x85k 裝唔到hbo go
用過香港、其他國家嘅google acc都得
有冇人試過
65A95K太貴
原本都係傾向a95k 琴日去咗睇機覺得a95k係正好多 但驚買到翻屋企冇對比自己都睇唔到分別 反而揀65吋大就真係會大咗
thanks睇下先
想請問如果一般睇NF , Youtube多
Sony 65" X90K vs X95K 相差遠唔遠?
65A95K

如果冇錢就55A95K算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞