買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
買左個remote ,可以入LG tv service menu,disable TCP同GSR

完全解放G2 既最高光度
想請問Sony L系43吋係咪無120hz選項?
L系列冇43吋出

43X85K, 50X85K應該繼續賣
但一般正常睇都會過熱嗎? 定係長著做測驗先會?
呢度兩米左右 買55定65好?
水貨咁搞就OK 但行貨小心會void warranty,外國係會check 進入service menu 嘅log,香港唔確定
電視距離坐位幾遠?3.5米?
2米左右65吋
佢咁樣打斜睇,如果唔係用OLED/IPS LCD 的話應該都要買埋活動掛架先得
想問4月啲電視機係咪會減價,咁係咪唔好買住,近排睇岩呢款43k85k
個個月都減架啦~
解完過熱咪又暗返
我建議唔好搞了, 夠用啦~
https://www.price.com.hk/product.php?p=550150&ct=history
你幾時要機, 我覺得5000左右見底
好似唔係咁易
迪b講過佢都冇把握設計到個work嘅hs
你唔怕厚就應該可以, 整到電腦HEATSINK咁
我都想睇內部HS係點
Step巴,我等唔等埋下個月睇x90j好?到底未
唔知, 喜歡可以等4月中
佢又停產兩年,驚無貨
冇貨咪算, X90J之嘛, 怕咪今日去買
冇咪50QN90B
收到
活動掛架我都有想過
但活動掛架厚度都幾厚下,加埋電視厚度,條行人路真係會超迫
所以諗緊都係OLED,加sony個超薄掛架
新手想請教下
岩岩部samsung燒左mon
咁岩過保先黎燒

想整返部50吋左近既,長期開youtube播片,久唔久睇下blueray concert, budget預4k左近。
有冇推介邊款襟用啲?
見front page推薦sony 80k, 有冇巴打用緊覺得如何??
咩尺寸

4K都係最入門機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞