買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
27000冇任何贈品

建議去AVlife, 折實價應該31000左右有PS5+原廠活動架
A95K同S95B價錢都差4000喎
距離2.6米 應該買55A95K定65C2水好 budget有限見價錢差唔多 好掙扎
65C2水,唔使諗
2.6米應該買77吋

65C2啦

55吋太細了
購買水貨電視我推薦 盛澤

65C2啦,唔夠大爭好遠

最好上77
收到唔該step巴 但budget有限65C2算
可以去馬
好 咁我可以去馬 多謝巴打
外國
Viewing distance 2.7m 買85寸會唔會太大?
主要睇戲/ youtube / ps5 / switch,又諗緊85寸買4k會唔會唔夠細mon靚
睇啱samsung qn90b
求意見
有無人用緊LG C2
可唔可以做到雙HDMI畫面並排P&P同時SHOW哂2部機既畫面?
唔會太大,剛剛好
以我所知唔可以

https://youtu.be/oxm7cwWtlw4
諗住買Sony,sales話sony原廠掛牆唔係石屎牆有機會唔裝,屋企磚牆係咪自己買架好過?
巴打平時睇咩野多?
最好打電話問SONY
巴打電視距離坐位幾遠?
巴打平時睇咩野多?

購買水貨電視我推薦 盛澤

LG 77" OLED TV C2 OLED77C2 水貨
25XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出

QN95B同QN90B分別主要係有冇獨立盒仔, QN85B就PANEL唔同, 光度低D, 喇叭數量少D

Samsung 75QN95B 水貨 (1000個分區控光)
23XXX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式MINI LED背光, 分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Neural Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 有4.2.2聲道, 有OTS+功能(物件追蹤定位發聲), 共70W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1400nits, 最高1900nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
12. 有ONE CONNECT BOX
13. 防反光

Samsung 75QN90B 水貨 (1000個分區控光)
19XXX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式MINI LED背光, 分區控制LED光暗, 令黑位更黑
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 有4.2.2聲道, 有OTS+功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
10. 光度1700nits, 最高2000nits
12. 防反光

Samsung 75QN85B 水貨 (1000個分區控光)
15XXX
1. 120hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
10. 光度1100nits
Step巴,小弟早幾日響兇宅訂左65"S95B。
但追完posts見S95B 有燒印問題。
想請問下我應唔應該加少少錢換返做65"qn95b算?
應該換SONY A95K
換QN95B係半降級
要換就襯未送貨打去換 派左貨就唔會理你
黎緊想換A95k,但佢個stand太on9完全唔會有位放到soundbar,又唔想掛牆,諗緊退一級換A80k定係買LG C3水貨好
一係等A95L, 轉左底座, 不過貴同埋7月左右先上市
一係買番C2, 暫時睇落C3冇咩升級, 不過如果想要最新款都可以
C2會比A80K光, 不過如果有信仰都可以考慮
c3冇升級而且一開波都唔方平
要比當然買G2行好過c3水
A95K 個價超出左預算
本身都係諗住買兩萬頭至中買qn95b,點知去到兇宅班sales話s95b個價仲平過qn95b就訂左。
平時都係煲下劇睇下戲,好間唔中先會打機。
但依家開始怕平時睇電視啲角位長期有logo會搞到燒印
其實實際上有冇咁嚴重?用得oled係咪都預左會咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞