買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
三星QN90B定係LG48A2PCA?
巴打平時睇咩野多

一部光度高雜食120hz

一部畫質靚不過60hz唔夠光
打fifa
睇戲都少

btw而家啲電視有冇得上大陸網睇波架
咁你QN90B算啦
Samsung 手機芒廢就人所共知,但估唔到電視芒都係廢既。
三星Display廢?

蘋果都用緊啦

有邊間量產OLED質素可以跟得上三星
出比其他牌子可能ok,但每一代啲手機芳都有災情咁滯
災情同畫質冇關係

生產量大就自然有一定壞既機率

我S22U用左成年賣埋比人都繼續服役中

比京東方我唔會要囉
我媽部A70用到第4年都冇事繼續服役

我爸用緊A52都沒有問題
65 吋以上有推薦嗎 對畫質冇乜要求 ,因為通常睇電視盒,主要係廳有個位放大電視比較好睇。budget 3 萬到, 更高也可以但感覺唔想投資太多落電視
電視距離坐位幾遠?
無話災情同質素有關

手機大牌子佢爆最多鑊,咁多年都無改善

電視又話QDOLED 無咁chur難啲燒印,現實又係另一回事
手機佢一年賣幾大量,佢全球出貨量第一

唔通好似XPERIA咁小出貨量自然少壞機

最大鑊都係note7電池事件,之後mon有綠線問題過保都免費整

咪睇下A95K之後是否多燒印就知啦,現在言之過早

S95B係三星電子第一部OLED電視,防燒印方面經驗可能不足,需要時間改善
京東方都唔知出唔出到貨去到你手上
計壞機,以前LG G4脫旱,Asus又脫旱,都一樣有災情

講穩定可能就真係Nokia比較好
大陸電話咪有用京東方OLED

vivo有用
4月中係咪開始會減價?
LG WOLED以前初代用耐左都有畫面中間發綠問題,都係要時間改良
其實電視每個月都會減幾百

4月不會一下子大跌價

4月抵買只是因為價錢相對平,因為5月會轉款,5月買唔到舊款,所以4月左右是合理時機
黎緊4月尾搬新屋,順便換埋電視
咁4月中買岩岩好
差不多最好時機,加上上年經濟差,好多機都減得快左好多

你見近排好多巴打直上A95K
多數都繼續送,唔送都會減價
請教一下,我係房到擺電視
又唔想拉線入房,係唔係要買室內天線?
有無推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞