買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
策略黎,水貨舖放Sony 都係想彰顯LG水既性價比。
65吋?而家咩價錢
想問問step 巴其實係唔係要順便買過條天線
我覺得天綫呢啲搵條普通試下先,有時唔係綫嘅問題而係大廈問題,大廈問題買咩綫都唔會幫到太多
明白
No, 純粹比信仰者多個選擇

冇咁多考慮

另外唔夠機掛
幾十蚊果D得了
我建議左佢地之後Sony水會減少demo機款,因為賣得唔多

如果S95C價錢靚可能會掛
但尋日有呢兩部demo比較真係幾好
最緊要可以慢慢睇,坐低睇
我琴日問avlife 48 a90k 11880 送500超市同一隻藍牙耳機,但唔想要隻耳機。
係咪去返avoutlet 買淨機好啲
可以
可以問AV Life折實價,佢會扣咗贈品畀個平啲嘅價錢畀你
已經問左,但佢無扣贈品就咁比個價我
另外如果唔用Soundbar ,用KEF LSX II 係咪要插兩條HDMI? 有無話要用2.1定2.0嘅線?
請問 55 oled Samsung/Sony好
主要係用嚟玩ps5同Netflix
唔係只是插其中一隻?

2.0都夠啦
你要再問佢是否可以回收贈品
A95K啦

如果長期長時間打機就小心燒印
好的
原來咁樣架,無問添
因為平時折實價都包贈品,想唔要贈品要另外問
我見你地成日講oled 機長時間開住做咩,睇咩都會燒印,咁其實要點樣用佢睇戲睇劇果啲會郁嘅野先唔會燒印?咁打機個畫面都成日郁架喎,咁點解長時間打機又會怕燒印係咪無論睇乜,只要長時間開機都會燒印?最好睇一陣或打一陣機就熄左佢?咁樣咪好無癮。。。
要留意OLED電視最怕有物件長期停留係畫面同一位置, 如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 足球台, 成日長時間連續7小時打機(同一隻GAME), 就唔建議買OLED電視, 不過最主要都係係睇你睇既野唔會有一個類似LOGO/框框/HP BAR/SP BAR/ 地圖長時間顯示係畫面同一位置到, 講緊日日5個鐘咁就會比較大機會燒印. 正常打機/睇YOUTUBE通常唔會有咩問題
我哋係咪準備下個post去第二個台?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞