買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Philips 旗艦款OLED 係好嘢嚟,不過得歐洲先有賣,有啲人會冒險買代工廠流出嘅歐洲版,但運輸風險自理

https://youtu.be/6-FFjOH9MjI

https://post76.hk/thread-316527-2-1.html
Av life
佢叫我睇無線新聞台下面條字幕 Sony會輕微郁下郁下同濛 Samsung好穩又清
又話如果burn in 的話Samsung 包3年內1次成部機換
Sony就無
所以推薦我Samsung
咁似荃灣果間,我上次去咁岩聽到隔離個sales講類似嘅野
有超市券不過唔記得幾多 好似1,000
都有掛牆架, LG SN4 soundbar, 2.1 HDMI, Buffalo煲
個soundbar就渣架啦 不過冇所謂啦
平時我自己無咩時間睇 主要買俾阿媽 佢鐘意煲劇
咁X90K都夠啦,睇電視台
開左motion功能咪又穩又清囉

12年前既技術
搬入村屋 個廳可視距離2.8米左右 係咪最好至少買75吋
85吋最好,冇錢冇位就75吋
保養期內燒印包一次換機又幾好,無哂貨仲有機會換新model
所以話:Sale信得過,豬那會扒樹

為咗水人買三星LG乜都講得出
包換機係資訊性都還好
但字幕果d咪又係setting 問題
連av奶都咁
淨係講包換機同價錢都贏,再講就太hard sell
Philips = AOC or Funai in USA

Philips LIGHT = Signify

三間都唔同公司
就係個間
32吋 fhd 邊部好?
台灣有
有冇人DVD 年代買過字幕機?
好彩無衝動買到
其實2者價錢又差得唔遠 燒嘅情況常唔常見? 預玩到幾耐要換
咩野常唔常見

燒印係人為做成
OLED電視最怕有物件長期停留係畫面同一位置, 如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 足球台, 成日長時間連續7小時打機(同一隻GAME), 就唔建議買OLED電視, 不過最主要都係係睇你睇既野唔會有一個類似LOGO/框框/HP BAR/SP BAR/ 地圖長時間顯示係畫面同一位置到, 講緊日日5個鐘咁就會比較大機會燒印. 正常打機/睇YOUTUBE通常唔會有咩問題
冇,得LG叫做多少少app

但畫面比Panasonic 40JX700H垃圾

雖然JX700H已經叫鑽石mon
啱啱新買左部c2,喺電視login到Netflix,但就播唔到片,彈左tvq-000呢個code想請教下要點樣fix
我試完唔work所以上嚟問問各位巴打想問下有冇人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞