買電視機 / 換電視機 集中討論區 (138)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
2米3左右
65吋

如果唔夠位就55吋
點解對佢失望既??
我再參考隔離soundbar 討論區巴打建議,我應該會整a9+個sw5, 因為個廳係鑽石型廳,佢地推介話a9個靈活彈性岩我個情況
糾結係,其實我6-7月先入伙,好唔好再等下好🙈🙈
可能我要求高左,佢又唔夠QN95B光,黑位又唔夠QN95B好,上年佢開價45000我以為好強

你空間滿足到A9係可以

Sony A9 Soundbar算係比較推薦

你配埋A95K可以用埋中置喇叭功能,補償下A9
缺乏既中置聲
最遲我覺得5月好買了
i see...純粹因為我見x95k 個價落到17xxx, 價錢上好吸引。同a95k 個差價可幫補套a9+sw5...因為我都多數係睇波,睇下戲呀劇呀,打下ps5, 睇下電視咁。。。係糾結緊🤣
係呀,sony電視個喇叭做中置,成套好似幾完滿咁
收到,而家個價吸引,最怕而家買左,明明未入伙住,5月再平一忽就嘔血🤣🤣
X95K同A95K都用到中置喇叭功能,不過效果就唔知有冇分別

畫面上A95K基本輾壓X95K

X95K唔計光度,基本畫面連A80K都可以贏佢
而家係諗月尾好唔好出手🙈
今年有消費卷,唔知會唔會加價
巴打你咁講,我更加心大心細,好似要快d 買🙈🙈
5月啦,應該唔會差好遠
未得閒試
等你消息

慢慢來
試完應該係條線問題,攞左條線試PS4 一樣冇signal,攞去插notebook 同mon 又係唔得,要買條新
部電視覺得點
收到,信你step 巴!!其實各方面,a95k 係完勝x95k
係完勝
只不過係個budget, 但a95k 個價不斷不斷變得吸引🙈🤣
固定架上牆其實都幾貼牆,不過未有時間執線,啲線條條fing 緊不太美觀,諗緊點樣執,特別係電視落soundbar 果條有啲難執。

個OS 快過以前老爺機好多,開netflix disney plus 唔駛再load 好耐。想問remote 個prime video 可唔可自定其他app? 同埋有冇一鍵入遊戲模式?

睇左條youtube 4K 片時好似唔係好清,可能係片源問題?不過我冇高清眼睛其實影響唔大
remote 個prime video 可唔可自定其他app? 應該唔得
同埋有冇一鍵入遊戲模式?你PS5同XBOX一開機電視應該會自動轉GAME MODE, 電視支援ALLM即係GAME MODE

另外開左GAME MODE後, 最好調整以下, 否則畫面顏色會太鮮艷
設定>>圖像>>專家設定
色彩範圍設定 - 自動
最後買左咩SOUNDBAR?
xbox開機後冇自動game mode,我記得已經set 左自動但每次都仲要人手轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞