(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區201新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
瞓覺都唔知
Isaac教天然好叻的
你睇下Manson 4個月上7kg lean mass
佢以lin會友
呢兩種有咩問題?
4個月老7年
西京燒
味增加酒好撇味
唔止呀 呢排一search開
Ig就係咁彈廣告 好多都$400 or $450堂, $2400/8堂
乜package都有所以先更加唔識揀
我都知唔洗跟到咁top
不過ig google 搵 好似大海撈針咁
唔知點揀
你返咩工咁有難度?
唔比賽 練健康 就落大場搵下啲健康教練先
吹下水 幫你執下form執下diet咁
最緊要係近 自己先有動力keep 住
Arnold KOF都屌埋
想問阿諾師父教人做gym即係教練要幾大隻先得?
真 其實細場都有好多選擇
咪睇下上環有乜gym先囉
比較完再去試堂先
唔好講兩講未試就買勁多堂
你唔係比賽 佢地都無心機教 曬錢
你係咪成日大叫果個仆街
咁kof咁嘅質素收咁嘅價錢又真係水份高咗啲
上面有師兄話Isaac $900
Burger都收人$800
其實我覺得有啲多咗佢話kof 笑過力威究竟係幾時,最深刻印象都係訪問大手話離開力威先feel到胸背但呢個唔關Kof事,訪問嘉賓自己講都冇計
有無師兄講下其實公開笑過嘅證據?

至於你話佢冇資格教gym個理據其實我覺得唔係好夠
你話佢啲人瘦,咁好老實講佢哋都係lifetime/人生絕大部份時間都係nature, 點同樂師父依啲勁人比
佢手下嗰兩個都唔係點玩比賽,普通人來講其實算係咁啦,佢Target啲客都係一般人新手學下基本野,可能結婚前修一修身嗰類姐,真係玩比賽嘅都唔會搵佢哋根本唔同客路,無得講
唔通真係下下要玩比賽ifbb 100kg巨獸先教得咩
認同 所以先想阿諾師父睇到依個post既時候解答下
想搵漢堡食口仔,隔返三五七年去玩自然賽
建議去試下堂
如果條友似sales多過教練/ 問你財務狀況個啲就唔鳩使理
如果條友話你啲筋好硬 又唔教/唔幫你拉下筋 提升下活動度 都唔鳩使理
如果條友成鳩日操緊個陣玩電話可以唔鳩理佢
如果條友無啦啦刻意讚你踩你都唔鳩使理佢
Isaac 收我1800喎
Issac 間gym唔係issac本人呢個價
應該係佢d徒弟
冇就睇gym有冇人用緊,問佢試試

唔是玩PL 唔使用SBD,就算玩PL都唔一定SBD
不過SBD好處係香港有得買,我見其他啲要外國訂返嚟
Inzer rouge stoic之類
Btw 買prong嗰啲型好多 望落夠raw
$1800
跟外國pro coach可能都唔洗咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞