(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區201新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
F1 pit stop咁
應該真了
追蹤一下早晚兄先,睇下佢會唔會改名。
hammer果部smith似油壓床咁
本身減緊肥,用左40日左右減左2kg. 通常做5日運動每日40分鐘-1個鐘,一日跑步一日重訓隔住咁做,配合埋飲食。但一星期有一日會出去食下野,即係全日都休息,唔做運動唔界口。
本身減左2kg,琴日休息完升返1kg點搞,冇理由咁多嫁
食完飯磅?
朝早起身屙清哂先準
第二日起身磅,未屙清哂。但都唔係1kg掛⋯⋯
磅下佢睇下有冇
唔通又要用個幾星期先減返
係咪練左肌肉就唔會彈得咁勁
體重只係參考,睇體型
冇必要太執著,1kg可以係水
我覺得唔好太「執著」個重量,1個月影一張相對比吓仲好

就算個重量輕/重咗又點,如果你滿意現況嘅身材,個重量幾多都冇所謂架啦

同埋你先玩咗40日,就想咁快見到有效果,假設你「肥」咗5年,用返你1-2年時間減肥都好公道

減肥/運動本身就係要持之以恆,搵出你配合到休息、飲食、訓練嘅節奏,過程中唔好迫得自己太辛苦,又唔好太輕鬆

「時間」嘅威力就係你最好嘅朋友

加油
被人起底到呢個地步都好小見

必須同時集齊蠢、傻、自信、自大、個人閪、時運低呢啲元素先可以成事
https://youtu.be/3r8B7df9Mkw

乜撚野叫肥左5年用1-2年減肥叫好公道?
你自己都識講「時間」嘅威力就係你最好嘅朋友,時間就是金錢,仲用1-2年時間減?
你睇阿ken用半年時間就減左16公斤…
兩年前減過一次,做左4個月左右就輕左4kg. 之後一直好滿意個體重,到依家慢慢重返,先開始再減。
明明當年嘅運動量同飲食同依家差唔多。但個陣感覺減得快好多

今次諗到達到自己想要嘅重量就唔再界口可以不停食,但會keep住做運動。點知一食完一日就反彈左
冇睇條片
但頭半年肯定快 到平台期之後都係要持之以恆架啦
增肌搞搞個metabolic rate

嚇死畸畸以為自己咩事得罪咗樂哥
佢用半年時間,中間嘅「付出」比一般人高咪可以快囉,但係唔係每個人都適合先,

就算減16公斤又點,肥過嘅人都好容易反彈,點樣「維持」先係最重要,所以先要搵一套自己嘅方法

迫得自己太辛苦,中途放棄,最後都係得不償失
40日都係啱啱開始姐我用咗四個月身體先有明顯啲嘅變化
我覺得係你多心唧,食完一日點會咁快反彈

「肥」本身都唔係一時三刻嘅事,都係日積月累造成

每日keep住做返好自己應該要做嘅嘢就得架啦
點變化法?
做完野上一上水先
爬咗陣文
依家我否唔否認 大家都認定係我㗎喇 真無辜

我從一個第三者角度 覺得何生老婆可信有道理
我點樣網絡欺凌何生呢?
大佬 啲對話你自己貼咗出嚟 一定要支持你?
上面有人話揾佢老婆Ig
我都第一時間講唔好搞人屋企人
唔明我做乜要潛?
以事論事都唔准?
無戒口我assume啫係junk food高鉀高碳?咁身體儲水水腫加埋食物重量1kg都好少啫

如果只係普通修身 無乜需要每日上磅 平時照鏡+半個月上一次磅乜都夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞