(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區201新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
你係咪覺得搵教練就係高人一等?

適合你嘅教練根本事半功倍,用錢嚟換嚟成效根本冇問題。

人地ken做到,你就話人好易反彈點點點,係咪都彈踩下人,起碼ken成功踏出第一步,之後嘅事係點都係人決定,你自己減唔到就唔好話鳩人啦,好好檢討自己點解減嚟減去都減唔到。
人地唔中意你咪講下你,只係識你嘅人擺你真人上枱姐。
胸同膊頭大咗,背闊咗上腹有腹肌,不過下腹仲係肚腩仔
佢俾白卡搞過,有ptsd
我由頭到尾都係想減肥嘅人,搵自己適合嘅方法,關咩揾唔揾教練事

有錢請到教練當然係好事啦,但係唔係每個人都有錢或者捨得俾先

乜你覺得我講嘅野係「話人好易反彈點點點」咩?似係批評緊人咩?

如果你要咁諗,我唯有投降,唔再同你講

就係自己減過肥,減到先至同人分享自己睇法,你buy唔buy就另一回事,好似前世得罪你咁,下下都屌埋嚟
你地兩個著眼個位都唔同 咁都有得嘈
健身po日常
肚好似係最難減?當年做4個月雖然輕左4kg. 但個肚都係冇咩變化
琴日打邊爐同埋食左好多薯仔同飯
減肥係睇個趨勢 有冇keep住降
有就得
咁岩飲多左野 一兩日冇柯屎 岩岩食完野 水腫
1 2kg升降好正常
唔係一日一日咁計嘅
卡路里intake係一個星期去計
唔會一日食多咗就即刻變哂做1kg脂肪
可能係水 亦可能只係食物重量未消化哂
先嗰一日你就咁緊張 應該調整下心態先
大家覺得bench press bodyweight幾多先叫合格 1.5×?
樂sir拆左鼻環靚仔返勁多
咁就算啦
你諗下打邊爐啲野食索咗幾多湯落肚
一晚重咗1kg好正常 (我都試過)
之後食返正常就得 慢慢會落返
唔講都唔記得呢單野
過到自己咪得
sorry師兄意思係自己bw?
好奇問下
i mean盧pet個心理關口
18年新開果陣499唔算平,同埋第一間開係堅道,
明顯唔係依家行cheap路線
加價加得太慢比d低質西蘭花入侵哂
見到你講得出「「肥」咗5年,用返你1-2年時間減肥都好公道」就你on9,唔想你誤導人。

付出幾多就有幾多收獲,認真態度/決心,有規律嘅飲食同運動,短期內一定有收獲。

我覺得用長時間減肥好哂時間,休閒佛系咁減肥不如唔好減,繼續食肥咪算。

所以我先用ken條片做例子,佢個時體重用半年就減左16kg,非常驚人嘅數字,人地做到,其他人都有機會做到,甚至瘦得勁過佢。唔好睇唔起人地嘅努力,乜野「就算減16公斤又點,肥過嘅人都好容易反彈」,即係佢減左16公斤都係冇用?

你睇唔起人減左16公斤又點,我依家就睇唔起你亂鳩咁教人減肥啦。
佢係中晒喎

之前又比錢跟過力威又迷占

都估到係弱智
係,肚最難減
4個月都係起步,做尖係以年計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞