美劇集中討論區 (10)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
睇左3定4集13 reason why好冇追埋落去
有d悶同個男主角好撚廢柴

成套都悶悶地 我覺得

睇左2集就停左冇再睇落去
不如轉睇big little lies好過

與其話男主廢柴,不如話女主黑人憎
睇呢類改編ya既劇好易睇到躁

係,得罪講句係自己攞黎
係現實如果clay趕極唔走容乜易俾人告老強,個個都讀心神探咩 太童話化
終於finished twin peaks s2
然後再睇埋呢篇總結
https://www.google.com.hk/amp/amp.timeinc.net/time/4780089/twin-peaks-2017-season-2-recap/%3fsource=dam

但係都唔係太明
究竟搞乜春
S3仲係咁樣?
我接受唔到呀

我早排睇S1真係追住睇
S2E01 開頭agent cooper 中槍同個啊伯個到真係睇到火, 想點姐
結果停咗係個到

果度玩得太耐我忍唔住skip左
拿拿臨睇埋S2之後睇新一季 S3真心值得睇,未見過一套劇可以咁痴線
S3有幕睇條友掃地差唔多掃左3分鐘
https://vimeo.com/222322307

玩到咁大
堆垃圾有無 hidden message ?
唔覺13 reasons why 悶喎
第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶
好似got bb bcs the leftovers
13reasons why我睇書算

成套都悶悶地 我覺得

agger 我覺得老餅唔啱睇呢類劇,冇乜心機投入個世界,覺得好似冇乜邊個角色討好
一見話呢套係most tweeted show就feel到應該係好受後生歡迎 ..
走出《Westworld》!第二季將探索更多真實世界
[img]https://www.dramaqueen.com.tw/images/news/201707261720102142f3d590093ef31ad8136f9b9f88121659.jpg[/ img]
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20170726/009.html

HBO科幻美劇《西方極樂園》(Westworld)在去年首播後大獲好評,領跑本屆艾美獎一舉入圍22個獎項。對於將在2018年回歸的第二季,觀眾勢必非常期待第一季許多懸而未決的劇情能否在第二季獲得解答。

幾天前主創強納森諾蘭(Jonathan Nolan)在聖地牙哥動漫展(San Diego Comic-Con International,SDCC)接受外媒訪問,透露不少第二季的細節。他表示第二季將會走出樂園,揭露更多真實世界的樣貌。

強納森諾蘭說:「第二季終於走出『西方極樂園』讓我們感到很興奮,你能一窺樂園之外的真實世界樣貌,畢竟第一季裡對真實世界的描述很模糊。而且第二季的規模與野心會是第一季的兩倍。」

關於《西方極樂園》第二季,首集標題部分為「進入黑夜旅程…」,艾德哈里斯(Ed Harris)、吉米辛普森(Jimmi Simpson)、伊雯瑞秋伍德(Evan Rachel Wood)等要角悉數回歸,泰露拉李利(Talulah Riley)與路易赫特哈姆(Louis Herthum)提升為常規角色。在動漫展釋出的全新預告中,眼尖的觀眾會發現第一季行蹤成謎的樂園員工Ashley(路克漢斯沃,Luke Hemsworth 飾)與Elsie(香農伍德沃德,Shannon Woodward 飾)現身第二季。

後生版William 仲有戲份

好似話講返佢現實變MIB既過程同佢身邊既人
仲有未講佢點爬到宜家咁既地位

真實世界

會唔會講埋個theme park到底locate喺邊
開左handmaid

blessed be the fruit
第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶

可能口味唔同 brba bcs s1從來唔覺悶
the leftovers未開唔知
貼link算費事有人話不安
AHS: CULT POSTER

蓬蓮

呢套野次次D promo都幾靚

商品說明條例

S6呢條teaser直頭世界級
https://www.youtube.com/watch?v=bkP_nKldwmw
第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶

上面幾套得got s1覺得悶

成套都悶悶地 我覺得

係,得罪講句係自己攞黎
係現實如果clay趕極唔走容乜易俾人告老強,個個都讀心神探咩 太童話化

讀心神探 女主神又係佢鬼又係佢

成套都悶悶地 我覺得

agger 我覺得老餅唔啱睇呢類劇,冇乜心機投入個世界,覺得好似冇乜邊個角色討好
一見話呢套係most tweeted show就feel到應該係好受後生歡迎 ..

呢類劇故仔背景同演員岩較後生既觀眾
某d角色既心智發展好易睇到人忟 好似睇女主角咁,愈睇愈想屌佢做乜撚野
the night of 睇到最後一集
我睇成套野=

睇完the night of
我=

一路睇有冇開始關心John條濕疹線

yes
John個actor做得好

最尾佢個speech
終於finished twin peaks s2
然後再睇埋呢篇總結
https://www.google.com.hk/amp/amp.timeinc.net/time/4780089/twin-peaks-2017-season-2-recap/%3fsource=dam

但係都唔係太明
究竟搞乜春
S3仲係咁樣?
我接受唔到呀

我早排睇S1真係追住睇
S2E01 開頭agent cooper 中槍同個啊伯個到真係睇到火, 想點姐
結果停咗係個到

果度玩得太耐我忍唔住skip左
拿拿臨睇埋S2之後睇新一季 S3真心值得睇,未見過一套劇可以咁痴線
S3有幕睇條友掃地差唔多掃左3分鐘
https://vimeo.com/222322307

玩到咁大
堆垃圾有無 hidden message ?

This whole episode was full of pieces falling into place, setting in motion the events that will bring all the characters back to twin peaks. And it was the episode that spent the most time in twin peaks as well. The sweeping scene was a pretty obvious metaphor for that, and a signal that it's going to happen, as dude swept he was slowly pulling all these strangely big pieces of dirt into a pile in the middle of the floor, signifying the pulling of all the characters and plot threads back to twin peaks.

喺twin peaks,掃個地都係有意義
但唔好以為S3係純玩怪雞,有好大條主線一路推進緊 好睇
13reasons why我睇書算

聽人講劇好似唔係跟足書
第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶

上面幾套得got s1覺得悶

同意

成套都悶悶地 我覺得

頂得順the leftovers,照計咩悶戲都頂到,on9劇除外(gossip girls,flash,arrow etc.)

The OA我都頂到

成套都悶悶地 我覺得

咁reek跳船你應該睇到好撚火喎
第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶

你講呢4套我都唔覺得悶

尤其係 the leftovers. 好鍾意睇carrie
第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶

你講呢4套我都唔覺得悶

s1好少carrie喎

成套都悶悶地 我覺得

呢類劇故仔背景同演員岩較後生既觀眾
某d角色既心智發展好易睇到人忟 好似睇女主角咁,愈睇愈想屌佢做乜撚野

冇錯 雖然話好多人讀書果陣D行為都係好似佢地咁
但真係幾難頂,完全唔會enjoy睇

第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶

你講呢4套我都唔覺得悶

s1好少carrie喎

唔少啦

成套都悶悶地 我覺得

頂得順the leftovers,照計咩悶戲都頂到,on9劇除外(gossip girls,flash,arrow etc.)

The OA我都頂到

唔好講到leftovers好難頂咁 絕對唔係悶戲
睇leftovers係享受係心靈體驗,完全係探索緊人生

頂得順the leftovers rectify,照計咩悶戲都頂到

成套都悶悶地 我覺得

The OA我都頂到

唔好講到leftovers好難頂咁 絕對唔係悶戲
睇leftovers係享受係心靈體驗,完全係探索緊人生

頂得順the leftovers rectify,照計咩悶戲都頂到

wolfhall呢
利申每日睇15分鐘睇晒
第一季黎講咁上下喇
大把野第一季仲悶

你講呢4套我都唔覺得悶

s1好少carrie喎

唔少啦

分唔到guest定lens好睇D 世界級nora episodes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞