美劇集中討論區 (10)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
got s07e05, reddit 改圖變咗rpg... 有玩開以前 rpg game 應該笑死😂😂😂

lin?

[url]https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/6tlvqp/gendry_you_need_to_level_up/[/url]

https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/6toyoe/lmao/

D comment 都OK
套Philip K. Dick's Electric Dreams好似好撚柒正

好似話Channel 4 9月播
睇完劇情簡介好撚想睇
雖然劇本未必有black mirror咁好睇
但D陣容好勁

呢d題材真係
Ronald D Moore重要有份搞
Battlestar galactica

套野集合左好多唔同劇既班底

呢集Essie Davis同Davos Essie Davis做怨婦諗起babadook
第五集「人類是」(Human Is):
《冰與火之歌:權力遊戲》艾絲戴維斯(Essie Davis)、連恩康寧漢(Liam Cunningham),《偽人》露絲布拉德利(Ruth Bradley)與布萊恩克萊斯頓主演。故事圍繞在一名獨守空閨的人妻,某天她的丈夫突然自戰場返回,但是身心俱疲的丈夫儼然已是另一個陌生人。《怪奇物語》Jessica Mecklenburg 編劇、《偽人》法蘭西斯卡格蕾妮(Francesca Gregorini)執導。

集集聽落都吸引
第10集睇落普通但又好似會發展到好dark咁

個班底同陣容好痴線
其實呢d題材拍電影都應該好正
get out呢d幾成功

諗起之前妙麗套the circle未上果陣都比人話似black mirror
結果套野好似勁爛

呢套原本好想睇 又有tom hanks

炒麗都幾多伏戲 除左perks of being a wallflower之外

unbowed unbent unbroken
no one
sons of the harpy
講垃圾最有印象係呢幾集
今集都有得揮

衰啲講句點會鋪排成咁
就算劇情需要都可以鋪好少少
Tyrion條線
Arya條線
龍母條線
Robbert私生子條線

我都唔鐘意gendry無啦啦咁熱血 突然覺醒得好假
明明路人角色但又搵佢組團打

突然好崇拜robbert同Ned 仲要對jon snow冇提防心 唔會係一個經歷多災多難既人既態度 成件事超唔合理 好突兀同流於表面 似為左劇情夾硬砌出黎 真係好樣衰

開頭以為佢會話唔啦之後洋蔥講一大堆野說服佢
點知佢野都執埋
睇到我眼都凸埋
趕收工都唔係咁掛

同意 直頭另一個人咁

我都覺得好突兀 一見Jon Snow就話自己老豆同你老豆好熟 以前一齊打仗 變相我同你又要好熟 Ned都叫做Jon Snow養父 Gendry同Robert零交情 咁快就認做老豆 仲要講到好唔妥啲人殺咗佢老豆咁

編劇個腦裝屎

上reddit求其捉條友去寫劇本都好過佢地兩個
夠膽死話唔夠source material所以拍短D
睇下套劇宜家咩死樣
冇GRRM既劇本幾廢一早就可以見到端倪

第二季Jon 鳩跑同Qarth 既政變

完全唔make sense

今集之後上r/asoiaf好多post要追
出面got post竟然有人話grrm遲D可能都係寫返呢D垃圾出黎
就算終點一樣,過程點會好似依家咁
就算佢寫得慢都唔好侮辱grrm同d&d同一level啦好心
The Girlfriend Experience: Season 2 Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=gBNExJE7Ahk
The Girlfriend Experience: Season 2 Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=gBNExJE7Ahk

條trailer幾有feel 呢套野真係幾特別

出面got post竟然有人話grrm遲D可能都係寫返呢D垃圾出黎

岩岩睇哂fargo s3
就算覺得唔夠the leftovers 好睇
但都完全吊打呢季got

所以而家真係唔多想係香港既論壇傾asoiaf/got,觀眾太低質
最近睇到The Americans S3,節奏好似開始有啲慢
而且stan條線開始有啲悶
Netflix套shooter好唔好睇

岩岩睇哂fargo s3
就算覺得唔夠the leftovers 好睇
但都完全吊打呢季got

S3最差都一定屌打今時今日嘅got

所以而家真係唔多想係香港既論壇傾asoiaf/got,觀眾太低質

加埋宜家套劇咁更加冇心機傾
最近睇到The Americans S3,節奏好似開始有啲慢
而且stan條線開始有啲悶

S3係最好睇果季
S5先係世界級慢
真係好想打死Top of the lake 個衰女包

fun fact 佢係導演個女黎
頭兩集已經想打佢,但睇到ep5我覺得佢應該要睇心理醫生同入青山

script writer真係痴線.
個個character根本精神有問題

套野好多痴線佬
女主角我可以接受,因為佢本身經歷真係黑仔同好慘 有D精神創傷都好正常

brienne 個角色真係....
仲有kidman同佢條女

brienne個角色 越睇越唔鐘意佢
反而nicole kidman同個老公我覺得ok,佢地約條痴線佬出黎食飯諗住套佢生日日期果度笑左

一見到個老公就成日諗起narcos cali cartel個gay佬 唔知點解覺得好似樣

睇完劇情簡介好撚想睇
但D陣容好勁

呢d題材真係

呢集Essie Davis同Davos Essie Davis做怨婦諗起babadook
《冰與火之歌:權力遊戲》艾絲戴維斯(Essie Davis)、連恩康寧漢(Liam Cunningham),《偽人》露絲布拉德利(Ruth Bradley)與布萊恩克萊斯頓主演。故事圍繞在一名獨守空閨的人妻,某天她的丈夫突然自戰場返回,但是身心俱疲的丈夫儼然已是另一個陌生人。《怪奇物語》Jessica Mecklenburg 編劇、《偽人》法蘭西斯卡格蕾妮(Francesca Gregorini)執導。

集集聽落都吸引

個班底同陣容好痴線

諗起之前妙麗套the circle未上果陣都比人話似black mirror
結果套野好似勁爛

炒麗都幾多伏戲 除左perks of being a wallflower之外

呢套好撚正 Ezra miller
今集睇書果度...
偷偷地confirm多次 R+L =J

呢個安排好膠

同埋係咁暗示jon係龍真係好膠
龍母之前係咁強調自己係最後一條龍
今集條龍又肯比jon摸
心諗得啦大佬on9都知佢係龍族唔洗再暗示

今集個writer係dave hill 出哂名
sons of the harpy都係佢寫, olly殺ygritte都係佢提議
原本係assistant黎 但提議左ygritte呢單野升左做writer

做manager升錯人就拉出黎打

收視咁高 點會打
出面見到 david tennent拍 good omen
本野其實係細路書, 好難想像會點

好似又係Neil Gaiman d書?

睇完劇情簡介好撚想睇
但D陣容好勁

呢d題材真係

集集聽落都吸引

個班底同陣容好痴線

結果套野好似勁爛

呢套好撚正 Ezra miller

出面成日好似好多人唔鐘意ezra miller
但我覺得佢好正喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞