美劇集中討論區 (10)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
遲左咁多個月先睇THE OA
幾時會有第2季

一齊練住舞等

滋 呀呀呀

嚇!滋滋
Top of the lake 好睇
節奏唔快但又好想繼續睇落去

同好
啱啱睇完S2E3,痴 撚 線

唔明班男人點解係cafe 開會

唔係純粹一班雞蟲fd喺cafe賽後討論吹水咋咩
幾時會有第2季

一齊練住舞等

滋 呀呀呀

嚇!滋滋

你係信OA定唔信OA
睇完上網搵 好多人都有唔同講法
唔記得較細隻字
Top of the lake 好睇
節奏唔快但又好想繼續睇落去

同好
啱啱睇完S2E3,痴 撚 線

唔明班男人點解係cafe 開會

唔係純粹一班雞蟲fd喺cafe賽後討論吹水咋咩

係, 但咁大庭廣眾好on9

面皮厚
暫時覺得S1好睇D,好多人話今季劇本好差
但見到有條友形容套劇 utterly ridiculous but also weirdly entertaining
又幾應棍

i'll wear his jeans better than he did
i'll even kill him for you if you like
born to revenge
my daddy was a rapist, then i shot him and he was dead

9唔搭8對白但又覺得幾型同感動
幾時會有第2季

一齊練住舞等

滋 呀呀呀

嚇!滋滋

你係信OA定唔信OA

記得有好多point支持佢係堅料
最尾D書都係個FBI陷害佢姐
幾時會有第2季

一齊練住舞等

滋 呀呀呀

嚇!滋滋

你係信OA定唔信OA

見到有好多人話好鳩
但我覺得其實幾好睇 我發現通常都係話唔信個D人覺得唔好睇 浪費時間

其實最後個PART佢中彈到底係點呢 有d人話係多重現實姐係本身個現實成班人已經死左但係佢地5個個part舞令佢地去左第2個現實之類
anyway 個畫面幾震撼 我又唔係好覺得好柒咋喎 如果代入去個角色 如果係堅信一樣野就唔會諗柒唔柒 同埋d人質疑homer 點解有時間扮傻扮聽話都唔直接打暈條友blahblahblah但其實劇入面一直有解釋當你被囚禁就會心理有轉變+女主都話唯一走到既方法就係幫佢完成實驗 唔明點解咁多人屌呢樣
幾時會有第2季

一齊練住舞等

滋 呀呀呀

嚇!滋滋

你係信OA定唔信OA

見到有好多人話好鳩
但我覺得其實幾好睇 我發現通常都係話唔信個D人覺得唔好睇 浪費時間

其實最後個PART佢中彈到底係點呢 有d人話係多重現實姐係本身個現實成班人已經死左但係佢地5個個part舞令佢地去左第2個現實之類
anyway 個畫面幾震撼 我又唔係好覺得好柒咋喎 如果代入去個角色 如果係堅信一樣野就唔會諗柒唔柒 同埋d人質疑homer 點解有時間扮傻扮聽話都唔直接打暈條友blahblahblah但其實劇入面一直有解釋當你被囚禁就會心理有轉變+女主都話唯一走到既方法就係幫佢完成實驗 唔明點解咁多人屌呢樣

d人係咁架啦....我唔明信唔信關套劇好唔好睇咩事囉
琴晚睇下TGE 劇評,有D人話主角係臭閪,姣雞,所以唔好睇,浪費時間
又係唔明有咩關係.....
照佢地Logic...house of cards都好閪喎
The OA真係超級怪異得黎好好睇
基本上係9up冇邏輯可言 但又異常地合理

岩岩無聊睇多左陣最後個一幕
OA上左白車之後同steve追車大叫its happening中間,好似有幾秒咻+風既聲
係咪姐係代表佢地開左個portal比OA
然後steve先追上去叫佢帶埋佢去走
定係諗多左
幾時會有第2季

一齊練住舞等

滋 呀呀呀

嚇!滋滋

你係信OA定唔信OA

見到有好多人話好鳩

覺得套劇唔現實唔make sense果班人係唔啱睇呢套野 會睇得好辛苦
其實最尾佢地跳舞都係打開左另一個dimension,好似有人話oa中槍之後後面塊玻璃裂到好似天使對翼咁
雖然我覺得part舞係幾尷尬,但最尾真係睇到喊左

明點解唔會太多人鐘意呢套劇,呢d題材同個finale點會有咁多人受落 一定唔係主流野
但我覺得幾好睇同吸引,唔係垃圾劇
(我鐘意OA多過stranger things )
The Deuce: Official Trailer (HBO)
https://www.youtube.com/watch?v=J7YMlL8x8GE
其實今季GOT第6集重頭戲係咩?
tariler打仗d場面都好似出哂

ww?

ww?

係啵
幾時會有第2季

一齊練住舞等

滋 呀呀呀

嚇!滋滋

你係信OA定唔信OA

見到有好多人話好鳩

d人係咁架啦....我唔明信唔信關套劇好唔好睇咩事囉
琴晚睇下TGE 劇評,有D人話主角係臭閪,姣雞,所以唔好睇,浪費時間
又係唔明有咩關係.....
照佢地Logic...house of cards都好閪喎

第一次見到有人咁話套劇 未睇前已經預左知佢做雞
反而見到d review激讚話係2016 best show之一
雖然個故事係薄弱D,但風格同演技都幾正

岩岩無聊睇多左陣最後個一幕
OA上左白車之後同steve追車大叫its happening中間,好似有幾秒咻+風既聲
係咪姐係代表佢地開左個portal比OA
然後steve先追上去叫佢帶埋佢去走
定係諗多左

應該冇諗多,見過好多人話聽到有聲
可以上oa個reddit睇下,入面好多theory 太耐我都唔記得d細節位

ww?

係啵

trailer好多jon / brotherhood / hound雪地scene都未出

ww?

係啵

trailer好多jon / brotherhood / hound雪地scene都未出

開頭以為重頭戲係龍女打kingslanding ww留番下一季 果然Jon 先係真主角

ww?

係啵

開頭以為重頭戲係龍女打kingslanding ww留番下一季 果然Jon 先係真主角

等緊睇冰龍

ww?

係啵

等緊睇冰龍

等睇boat sex
Huppert拍劇

法國影后Isabelle Huppert與Christina Hendricks加盟《Mad Men》主創新劇《The Romanoffs》

https://www.dramaqueen.com.tw/news/20170807/004.html

九次艾美獎得主、《廣告狂人》(Mad Men)主創馬修韋納(Matthew Weiner)自2015年結束《廣告狂人》至今沉寂已久,期間僅執導一集Netflix美劇《勁爆女子監獄》(Orange Is the New Black)。他的下一部美劇作品《The Romanoffs》備受矚目,日前公佈演員陣容更令人期待萬分。

《The Romanoffs》中馬修韋納除了再度合作《廣告狂人》演員克莉絲汀娜韓翠克絲(Christina Hendricks)、約翰史萊特利(John Slattery),更網羅《她的危險遊戲》法國影后伊莎貝雨蓓(Isabelle Huppert)、《金牌評論員》亞曼達彼特(Amanda Peet)、《海濱帝國》傑克休斯頓(Jack Huston)等眾實力派演員連袂演出。

馬修韋納全新打造類型影集《The Romanoffs》由Weinstein Co製作,已直接被Amazon預訂成季。共八集每集聚焦不同的人事物,背景設定在現代,講述一群自認是曾統治沙皇帝國近300年歷史的輝煌家族-Romanoff家族後裔的故事。Romanoff王朝自1613年開始制霸俄羅斯長達三個世紀,1917年布爾什維克當權後慘遭殲滅,是俄羅斯歷史上最後一個王朝。根據傳聞僅存的Romanoff家族成員是安娜史塔西亞(Anastasia),後來以不同的身份流亡在外。

《The Romanoffs》預計2018年首播。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞