美劇集中討論區 (10)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
今日去跑步係玩命
熱到斷氣

喺屋企坐成日都覺得熱

出街直頭抖唔到氣咁

坐都頂唔順仲出去跑, 響屋企舉下鐵算
已經想買架cheapcheap單車番屋企踩
我又唔敢夜晚跑 (住個邊好撚靜又靠山 )
“The Girlfriend Experience” Season 2 premieres November 5

會睇

咩黎

S1講一個返律師樓工既女仔學做高級雞既成雞之路
但套劇幾好睇 都好高分
S2全新故事 但都係圍繞返做高級雞女仔既故事

我有睇S1 比預期中好睇
top of the lake S2E1好睇

睇offred x brienne打擊罪案好正
brienne個角色好撚搞笑

S2E1 gif alert

佢兩個D互動好可愛

今日去跑步係玩命
熱到斷氣

喺屋企坐成日都覺得熱

出街直頭抖唔到氣咁

坐都頂唔順仲出去跑, 響屋企舉下鐵算
已經想買架cheapcheap單車番屋企踩
我又唔敢夜晚跑 (住個邊好撚靜又靠山 )

我都係喺屋企用機跑咋
但跑完果下暈暈地想休克 嚇死
“The Girlfriend Experience” Season 2 premieres November 5

會睇

咩黎

S1講一個返律師樓工既女仔學做高級雞既成雞之路
但套劇幾好睇 都好高分
S2全新故事 但都係圍繞返做高級雞女仔既故事

我有睇S1 比預期中好睇

套劇幾特別 唔會覺得佢hard sell色情
其實成個氣氛幾dark,女主角好冷漠但同時又好孤獨咁
d角色都係好怪...同s1一樣

同埋套劇入面D男人大部份都係人渣廢柴/變態佬鹹濕佬
the hype is real
想跑返屋企睇twin peaks
top of the lake S2E1好睇

睇offred x brienne打擊罪案好正
brienne個角色好撚搞笑

S2E1 gif alert

佢兩個D互動好可愛

d角色都係好怪...同s1一樣

好柒
different roads sometimes lead to the same castle
bran & sansa
唔敢想像arya sansa bran jon聚返埋一齊嗰集我會喊到點
jon 同dany啲對手戲好正
different roads sometimes lead to the same castle
唔敢想像arya sansa bran jon聚返埋一齊嗰集我會喊到點

趕收工咁 好哋哋一套神劇俾D&D搞到咁

tyrion 計謀俾cersei算到曬, 有無攪錯

D event發生得太快 角色眨下眼就相遇,眨下眼就輸
點解tyrell咁強力兵力都要輸明明艦隊又勁 成日強化lannister
流出又中哂

點解tyrell咁強力兵力都要輸明明艦隊又勁 成日強化lannister
流出又中哂

lannister 收埋收埋咁多兵真係你玩撚晒

流出又中哂

好憎D&D自己趕收工就累套劇
依家twitter見佢地套新劇比人反到上緊trending 執柒左佢啦

流出又中哂

依家twitter見佢地套新劇比人反到上緊trending 執柒左佢啦

根本佢哋過咗書嘅進度要自己寫嗰一刻就見撚哂底 用啲大場面嚟包裝自己啲老套濕鳩劇情 啲角色又俾佢搞到九唔搭八 無哂背景對白back up佢哋啲行動 越嚟越唔知想點
我而家只係想佢快啲完咗佢

流出又中哂

根本佢哋過咗書嘅進度要自己寫嗰一刻就見撚哂底 用啲大場面嚟包裝自己啲老套濕鳩劇情 啲角色又俾佢搞到九唔搭八 無哂背景對白back up佢哋啲行動 越嚟越唔知想點

exactly
由S5開始佢地已經係咁,比兩三集大場面就呃到好多人當神咁拜
劇情成pet屎咁,由一個plot point跳去下一個 破壞哂D角色本身,好多行為已經唔再make sense
要睇CG大場面使鬼睇got咩,根本一開頭got好睇就唔係在於大堆頭CG
S7暫時係瘋狂睇reunion,集集都係"佢地終於相遇喇"

屌,同埋我好憎佢地成日用以其人之道還治其人之身去殺d角色
例如roose, olenna,

sorry 未野完激動得滯手快send左

sorry 完激動得滯手快send左
[quote]different roads sometimes lead to the same castle

流出又中哂

exactly
由S5開始佢地已經係咁,比兩三集大場面就呃到好多人當神咁拜
劇情成pet屎咁,由一個plot point跳去下一個 破壞哂D角色本身,好多行為已經唔再make sense
要睇CG大場面使鬼睇got咩,根本一開頭got好睇就唔係在於大堆頭CG
S7暫時係瘋狂睇reunion,集集都係"佢地終於相遇喇"

屌,同埋我好憎佢地成日用以其人之道還治其人之身去殺d角色
例如frey, roose, olenna, ellaria
特登營造返呢d場面好老土
top of the lake 唔睇season 1
直接睇season 2得唔得?
未睇got e3
要自動飛咗你哋啲留言

睇緊gypsy
未睇got e3
要自動飛咗你哋啲留言

睇緊gypsy

波波姐咁得閒 變咗美劇po台柱
top of the lake 唔睇season 1
直接睇season 2得唔得?

其實都冇話唔得,因為S2係講單新case
但關於女主角個background就要睇過S1先會知
不過幾句都可以交代哂
未睇got e3
要自動飛咗你哋啲留言

睇緊gypsy

唔好意思 手快有一句冇藍字
gypsy其實都真係幾垃圾,但因為條女幾正所以我都有睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞