美劇集中討論區 (10)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
真係好想打死Top of the lake 個衰女包

fun fact 佢係導演個女黎
頭兩集已經想打佢,但睇到ep5我覺得佢應該要睇心理醫生同入青山

咁佢又幾好戲wo
唔知有無wow到 今星期出defenders 希望無伏啦 而家嘅Netflix真係

頭兩集已經想打佢,但睇到ep5我覺得佢應該要睇心理醫生同入青山

咁佢又幾好戲wo

同埋佢細個d 片好似真係佢自己細個d 片
GOT
流出劇情真係中哂
好期待第7集咁樣鋪下季d人會屌定讚多

中左9成, 睇到最後個集既床戲我會係屋企大鬧個對狗男!!!!

好格硬呀條感情線
特登營造好多對望比佢地懶係有火花咁

script writer真係痴線.
個個character根本精神有問題

套野好多痴線佬
女主角我可以接受,因為佢本身經歷真係黑仔同好慘 有D精神創傷都好正常
GOT
流出劇情真係中哂

中左9成, 睇到最後個集既床戲我會係屋企大鬧個對狗男!!!!

好格硬呀條感情線

龍女冇啦啦發哂姣
冇啦啦咩我冇話比你走啵
今集睇書果度...
偷偷地confirm多次 R+L =J

呢個安排好膠
今集睇書果度...

呢個安排好膠

同埋係咁暗示jon係龍真係好膠
龍母之前係咁強調自己係最後一條龍
今集條龍又肯比jon摸
心諗得啦大佬on9都知佢係龍族唔洗再暗示
今集got好唔掂喎
場面對話都好突兀
Lf 啲離間招變到好表面
啲招連大陸宮鬥劇都唔會用既招都用上
Arya成個戇鳩婆咁

當然劇情係可以咁寫既
但鋪排真係好差
節奏又過快
屌呢季得第四集係正

果兩個編劇冇跟返書真係差好遠

Arya真係搞到戇鳩鳩咁 LF呢招真係低手到呢
同埋捉隻wight比cersei再大家坐低慢慢傾呢個plan笑死人咩 好弱智
格硬砌個dream team出黎做件on9事

我屌佢老母
成季got仲差過第五第六季
平均水準變左三流劇
之前睇返第一季覺得同呢一季差好遠
等出哂書後有冇得重拍

S6>S5=S7,其實3季都屎
https://imgur.com/a/jbg1r

sir friendzone

著哂甲都可以話咁易上返水

咁佢又幾好戲wo

邊集有佢細個D片?
我好似睇到EP5開頭少少但冇印象見過
GOT
流出劇情真係中哂

好格硬呀條感情線

龍女冇啦啦發哂姣
冇啦啦咩我冇話比你走啵

果段對話
今集睇書果度...

呢個安排好膠

今集條龍又肯比jon摸

唔係,之前未知jon 仲係咪bastard
依家知佢地結左婚先再生Jon
Jon 就係真king

咁佢又幾好戲wo

邊集有佢細個D片?

EP6 最後有
之前有集都有
今集睇書果度...

呢個安排好膠

今集條龍又肯比jon摸

今集個writer係dave hill 出哂名
sons of the harpy都係佢寫, olly殺ygritte都係佢提議
原本係assistant黎 但提議左ygritte呢單野升左做writer
想問下有無apps可以download d劇落手機睇
想問下有無apps可以download d劇落手機睇

terrarium
今集睇書果度...

呢個安排好膠

今集條龍又肯比jon摸

sons of the harpy都係佢寫, olly殺ygritte都係佢提議
原本係assistant黎 但提議左ygritte呢單野升左做writer

今集係有史以黎最垃圾
今集got好唔掂喎
場面對話都好突兀
Arya成個戇鳩婆咁

當然劇情係可以咁寫既
但鋪排真係好差
節奏又過快
屌呢季得第四集係正

同埋捉隻wight比cersei再大家坐低慢慢傾呢個plan笑死人咩 好弱智

我屌佢老母
平均水準變左三流劇
等出哂書後有冇得重拍

今季超級屎
好多野都好夾硬整出黎好唔自然
好多野都流於表面冇哂深度
今集got好唔掂喎
場面對話都好突兀
Arya成個戇鳩婆咁

當然劇情係可以咁寫既
但鋪排真係好差
節奏又過快
屌呢季得第四集係正

我屌佢老母
平均水準變左三流劇
等出哂書後有冇得重拍

今季超級屎
好多野都好夾硬整出黎好唔自然
好多野都流於表面冇哂深度

今季好似睇緊fan fiction咁
宜家先睇sense s2
睇到4-5集
今季節奏好快
但略厭太多'共享'scene
多到有d濫左既feel

你係咪想講sense8 S2

咁佢又幾好戲wo

邊集有佢細個D片?

EP6 最後有
之前有集都有

今集睇書果度...

呢個安排好膠

今集條龍又肯比jon摸

今集係有史以黎最垃圾

unbowed unbent unbroken
no one
sons of the harpy
講垃圾最有印象係呢幾集
今集都有得揮
科幻教父原著改編美劇《菲利普狄克的電子夢》首曝劇照,完整劇情與陣容公開

https://www.dramaqueen.com.tw/news/20170814/006.html

國 Channel 4 與美國 Amazon 聯合製作美劇《菲利普狄克的電子夢》(Philip K. Dick's Electric Dreams)幕前幕後陣容超堅強,由《絕命毒師》「老白」布萊恩克萊斯頓(Bryan Cranston)自製自演、與《星際大爭霸》主創羅納德·D·摩爾(Ronald D. Moore)和《火線警探》編劇麥可丁納(Michael Dinner)共同擔綱執行製作。

《菲利普狄克的電子夢》改編美國科幻小說教父菲利普狄克(Philip K. Dick)同名原著未演先轟動,日前釋出首波劇照,讓觀眾一窺這部科幻巨作的面貌。

《菲利普狄克的電子夢》共十集每集都是不同的獨立故事,企圖透過菲利普狄克的精湛故事打造成另一部類似《黑鏡》的現代科幻作品。已公佈的演員有《貝茨旅館》薇拉法蜜嘉(Vera Farmiga)、《冰與火之歌:權力遊戲》理查麥登(Richard Madden)、《噬血真愛》安娜派昆(Anna Paquin)、《嘻哈世家》泰倫斯霍華德(Terrence Howard)、《哈利波特》提摩西司伯(Timothy Spall)、《海濱帝國》金球獎視帝史提夫布希米(Steve Buscemi)等實力派演員加盟演出。

《菲利普狄克的電子夢》十集劇情與陣容如下:

第一集「通勤者」(The Commuter):
提摩西司伯飾演一名火車站員工 Ed Jacobson,意外發現每天搭乘火車通勤的人們被載往一個不存在的小鎮。《浴血黑幫》導演湯姆哈波(Tom Harper)執導、《英倫88》編劇傑克索恩(Jack Thorne)執筆劇本。

第二集「不可能的星球」(Impossible Planet):
《奇異博士》班尼迪特王(Benedict Wong)、《底特律》傑克雷諾(Jack Reynor)與潔拉汀卓別林(Geraldine Chaplin)主演,《夜班經理》大衛法爾(David Farr)編劇與執導。兩名太空旅客受雇於一名有錢老太太踏上返回地球的旅程,他們不知道自己即將陷入一場苦樂參半的意外安排。

第三集「瘋狂鑽石」(Crazy Diamond):
《黑帆》馬可曼登 (Marc Munden)執導,講述史提夫布希米飾演的平凡男子 Ed Morris 遇上一名正在進行非法勾當的美麗合成女子。Ed 決定幫助她,卻讓自己的人生從此陷入崩潰。

第四集「父職」(Father Thing):
本劇執行製作人麥可丁納編導、《愛在心裡口難開》葛雷肯尼爾(Greg Kinnear)與《末日之戰》米瑞伊諾斯(Mireille Enos)兩人飾演一對夫妻。在外星人入侵的末日裡,他們的兒子必須要作出生命中最難的決定,保護母親以對抗變成異星怪物的父親。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞