美劇集中討論區 (10)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
Leftovers 睇到S2#3
其實幾時先開始真係好睇?

S2已經最好睇

唔知佢地做緊乜
講啲冇消失既人點生活,但好似冇咩topic咁
睇到個後生仔扮Wayne
之後會唔會好睇啲?
唔係既話想棄

咁真係唔係個個岩睇既
覺得悶都正常
Btw 我覺得s3最正

未見過有人話S2悶 今次第一次見
多數覺得套野悶既人S1已經棄左
去到S2個個都係讚到上天

其實S1已經覺得悶
不過冇野做先繼續睇

之前見巴絲推介呢套所以開左第一集黎睇 但係睇完完全唔知啲人做緊乜 特別係著白衫個堆 睇唔明+有啲悶所以棄左

我記得第一季睇到好sad 同埋GR死全家

第一季睇左幾集 頂唔順 棄左
Leftovers 覺得悶真 棄左佢好過
唔啱你睇就係唔啱你睇架啦
Gypsy cancelled

逼害sophie cookson...

The development is somewhat surprising because Netflix had been in conversations with the producers about a second season and the cancellation decision comes after a writers room had been up and running for four weeks, working on storylines and scripts for Season 2.

擺明玩野

不意外
ozark係咪好好睇?ny周圍都係佢d廣告

係好睇呀
Leftovers 睇到S2#3
其實幾時先開始真係好睇?

S2已經最好睇

唔知佢地做緊乜
講啲冇消失既人點生活,但好似冇咩topic咁
睇到個後生仔扮Wayne
之後會唔會好睇啲?
唔係既話想棄

咁真係唔係個個岩睇既
覺得悶都正常
Btw 我覺得s3最正

未見過有人話S2悶 今次第一次見
多數覺得套野悶既人S1已經棄左
去到S2個個都係讚到上天

睇d article 原來s2-3揾左新 director定 scripter, 個tone lighthearted好多
s1個tone正, 但應該好難睇3個season咁chur

以為係damon同本書個作者開左個新方向
director好似不嬲都係mimi leder做主導
GLOW’: Netflix Renews Women’s Wrestling Comedy For Season 2

gypsy係咪收左皮喇

應該唔大budget呀套野? 我諗都會有s2掛

但反應好差 依家netflix應該唔會乜都renew
聽人講做sidney條女就係接左呢套野搞到佢個喺kingsman 2戲份好少
真係揼春

唉 唔怪得知睇kingsman 2 預告無咩佢份.... 希望有s2 比佢再發揮下 同時可以再比我睇下女

係囉 kingsman 2堆promo完全冇佢份咁滯
自從睇完套劇覺得佢幾正

自從睇完套劇覺得佢幾正 <---同你完全一樣
我已經為左睇佢睇多左次kingsman
雖然gypsy so far係麻麻地 但我都仲想睇架

kingsman2可能一出場就死左

我都有諗過會唔會炸死..因為睇預告有大爆炸 唔好呀

王道一定係表面上炸死左但最尾出返黎救全家
佢著suit好正

個時睇kingsman已經覺得好正,想睇多d
竟然kingsmam2仲少戲份

roxy
呢度有冇人鐘意睇伊藤潤二
下年改編做動畫

好撚正最鐘意睇
佢有集講條友擠暗瘡正撚到

短篇同長篇我都勁鐘意!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
唔知係咪會揀上面幅圖果堆
一講起又想重睇

真係好撚痴線 但又好撚好睇
但做動畫可能冇漫畫咁痴線

動畫都幾難拍得住漫畫個氣氛 次次揭到下一頁突然好痴線既感覺
加埋伊藤潤二D畫風
呢單野提一提我要去買返之前D短篇出左新裝珍藏版 買完富江之後冇左件事

The development is somewhat surprising because Netflix had been in conversations with the producers about a second season and the cancellation decision comes after a writers room had been up and running for four weeks, working on storylines and scripts for Season 2.

擺明玩野

cancel真係完全唔出奇
睇返有人話原來naomi watts每集片酬收好貴
sophie bb大把其他劇/戲可以拍,希望再紅D 呢套野當黑歷史算

但鐘意睇嘅就會鐘意到暈

冇其他人吹得咁好睇
可以一睇,但唔覺得好好睇,同樣係鄉郊小鎮犯罪劇Justified好睇好多
下年改編做動畫

好撚正最鐘意睇

短篇同長篇我都勁鐘意!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
一講起又想重睇

加埋伊藤潤二D畫風
呢單野提一提我要去買返之前D短篇出左新裝珍藏版 買完富江之後冇左件事

咁正有珍藏版 但擺本咁既野屋企比老母見到會唔會以為我有精神病
宜家佢本人間失格都好正

冇其他人吹得咁好睇
可以一睇,但唔覺得好好睇,同樣係鄉郊小鎮犯罪劇Justified好睇好多

有啲吹到Breaking bad咁

冇其他人吹得咁好睇

返香港開黎睇吓先
下年改編做動畫

好撚正最鐘意睇

一講起又想重睇

加埋伊藤潤二D畫風

咁正有珍藏版 但擺本咁既野屋企比老母見到會唔會以為我有精神病
宜家佢本人間失格都好正

好似叫咩愛藏版,頭兩本講富江,之後果D集數就收錄返佢D短篇
全新封面 佢以前出短篇果陣已經係好多年前,舊到痴線
新版靚好多

唔會呀 宜家屋企兩本富江擺出黎不知幾靚
好耐冇睇過漫畫,未睇過佢version既人間失格,遲d睇下先

冇其他人吹得咁好睇

返香港開黎睇吓先

唔好期望有brba級 會好失望
同時再一次感嘆brba真係寫得好好

冇其他人吹得咁好睇

返香港開黎睇吓先

係brba standard set得真係太高

冇其他人吹得咁好睇

返香港開黎睇吓先

係brba standard set得真係太高

Ozark睇咗4集 棄咗 有機會先睇完佢

擺明玩野

cancel真係完全唔出奇
睇返有人話原來naomi watts每集片酬收好貴
sophie bb大把其他劇/戲可以拍,希望再紅D 呢套野當黑歷史算

唉! 其實係唔出奇既..
不過不願面對姐
快d有多d戲搵sophie bb拍啦

好撚正最鐘意睇

一講起又想重睇

加埋伊藤潤二D畫風

宜家佢本人間失格都好正

好似叫咩愛藏版,頭兩本講富江,之後果D集數就收錄返佢D短篇
全新封面 佢以前出短篇果陣已經係好多年前,舊到痴線
新版靚好多

唔會呀 宜家屋企兩本富江擺出黎不知幾靚
好耐冇睇過漫畫,未睇過佢version既人間失格,遲d睇下先

富江好正
人間失格好岩佢畫睇到抑鬱
黑鏡0302
黑鏡0302

好有inception feel

但鐘意睇嘅就會鐘意到暈

不如講下你覺得邊忽好睇?
我都想了解下吸引地方向邊

其實如果呢個世界真係有2%人消失左而有自己屋企人/身邊朋友份
成件事係有幾咁fucked up
S1其實都唔係好"唔知班人做緊乜"架喎
一開始已經講得好清楚個世界好多人好似react到件事已經過左去
但主角圈講緊既野就話緊比你知根本唔係
點解Laurie會突然入GR其實之後有講 (唔知你睇到未)
唔係因為Kevin食煙囉

另外套劇唔會解釋點解班人會消失
同Kevin可以見到死人(佢仲有其他"能力)有直接關係
不過本身套劇好多超自然既野, 亦都係冇解釋過既

點解覺得好睇, 淨係講S1講Nora點樣表面上睇落好堅強
但其實一直都放低唔到到最後崩潰已經好好睇
係覺得基於本身故事設定下d主角既描寫都好真實下(好難形容, 唔知咁講岩唔岩)
至於GR既存在
佢地一直都係講緊要提醒世人果件事
只係佢地所有行為係以好仆街同極端既途徑去進行

(如果有咩記錯講錯歡迎指正 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞