召集所有精神病情緒病患者(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

我最初就係好似你咁, 焦慮症一種黎, 將件事無限放大, 只會諗最差個方面

我feel到既病痛唔理三七廿一 即刻諗會唔會係咩癌症不治之症咁

同我一樣, 即刻沖去上網打咩咩癌, 之後就會FF 自己係個個病

我完全同係一樣 都係沖上網搵咩咩病咁 之後瘋狂ff 跟住就驚到痴線 諗自己會唔會死

yup
嚴重會有panic attack 添
我醫生既建議係
咩事都好唔好去google

我控制唔到一定去GOOGLE
[/quote]

我最初就係好似你咁, 焦慮症一種黎, 將件事無限放大, 只會諗最差個方面[/quote]
我feel到既病痛唔理三七廿一 即刻諗會唔會係咩癌症不治之症咁[/quote]

同我一樣, 即刻沖去上網打咩咩癌, 之後就會FF 自己係個個病[/quote]
我完全同係一樣 都係沖上網搵咩咩病咁 之後瘋狂ff 跟住就驚到痴線 諗自己會唔會死[/quote]

我都係咁, 但亦咁先會正視自己既情緒病

自推 有冇人答到我

可能係躁鬱,我有個朋友同你一樣情況,於是睇醫生依家食緊Clonazepam,之後成個人變哂,心境好平和完全唔會 發脾氣
再講多d你既情況?

由細到大定近排先係咁?會唔會係學業壓力太大
以我所知依類睇醫,9成都係比情緒穩定藥你食算數,果d藥短期內對情緒的確好大幫助 ,長期的話……

建議平時少食 朱古力 茶 油精 咖啡 可樂個d
充足睡眠(好好好好好好緊要

對住個躁鬱左4年嘅fd都有d心得,想知多d可以再問下我

自推 有冇人答到我

可能係躁鬱,我有個朋友同你一樣情況,於是睇醫生依家食緊Clonazepam,之後成個人變哂,心境好平和完全唔會 發脾氣
再講多d你既情況?

由細到大定近排先係咁?會唔會係學業壓力太大
以我所知依類睇醫,9成都係比情緒穩定藥你食算數,果d藥短期內對情緒的確好大幫助 ,長期的話……

建議平時少食 朱古力 茶 油精 咖啡 可樂個d
充足睡眠(好好好好好好緊要

對住個躁鬱左4年嘅fd都有d心得,想知多d可以再問下我

我最初就係好似你咁, 焦慮症一種黎, 將件事無限放大, 只會諗最差個方面

我feel到既病痛唔理三七廿一 即刻諗會唔會係咩癌症不治之症咁

同我一樣, 即刻沖去上網打咩咩癌, 之後就會FF 自己係個個病

我完全同係一樣 都係沖上網搵咩咩病咁 之後瘋狂ff 跟住就驚到痴線 諗自己會唔會死

yup
我醫生既建議係

忍唔住check 見到類似病徵就驚

yup
我醫生既建議係

忍唔住check 見到類似病徵就驚

但其實病徵隻隻都好類似, 佢又例十幾樣出黎, 要懷疑真係好易
覺得黛玉絲同我家姐好似
但佢無病,又係郁小小就會發晒脾氣
但只係對屋企人會咁
[quote]平凡巴係咪唔鐘意我

唔想再食藥

你再唔使食藥就要乖乖地食藥呀
你要上黎報到有冇食藥/亂食藥
你會好架 信我

你要日日上黎講兩句 唔準再亂食藥走左去 聽話啦 要聽話先會好架 唔聽話會越搞越衰 我明有時連救自己既力都冇 好d嗰排又會覺得自己冇事唔想食藥 但你keep住食 唔好亂食藥 可以既去睇下輔導?你都算早睇 會好架

我覺得自己好返,因為已經無再無啦啦喊
可能放假無野做個人放鬆好多
我係亂食藥先搞到好似又有病咁
所以其實我可能無病
[quote]平凡巴係咪唔鐘意我

唔想再食藥

你會好架 信我

你要日日上黎講兩句 唔準再亂食藥走左去 聽話啦 要聽話先會好架 唔聽話會越搞越衰 我明有時連救自己既力都冇 好d嗰排又會覺得自己冇事唔想食藥 但你keep住食 唔好亂食藥 可以既去睇下輔導?你都算早睇 會好架

所以其實我可能無病

係呀但你仲想死又亂咁食藥呢下仆街呢 食住血清先啦 冇壞既 正常人食血清係唔會有任何效果同分別既 因為佢係本身應該會有既野黎 安眠既你係覺得自己冇事 訓到既就唔好食 我想你抌左佢添 一陣你又亂咁啪就仆街了
又瞓唔到,尋晚就瞓唔著睇波睇到5點 今晚又瞓唔著 安眠藥所剩無幾
聽日返工又要扮精神扮無事
覺得黛玉絲同我家姐好似
但只係對屋企人會咁

加密ok? 我加密po出黎 你又公開出去
我覺得有點過分
我發脾氣架

又瞓唔到,尋晚就瞓唔著睇波睇到5點 今晚又瞓唔著 安眠藥所剩無幾

巴打而家做緊咩 我睇緊書
[/quote]
做下運動減下壓有男朋友咪多d同佢呻下囉
最緊要唔好自己谷住 依家都未算嚴重

做下運動減下壓有男朋友咪多d同佢呻下囉
最緊要唔好自己谷住 依家都未算嚴重[/quote]

好建議喎 真係好耐冇運動 之前有諗過夜晚跑步
我唔係成日同男朋友呻 最多都係講話個promoter好煩 之後佢答我:係囉佢真係on9我就覺得條氣順番d
Thank you 巴打

碌來碌去 發病中,諗野好亂。咩都唔想做。

唔想再食藥

你會好架 信我

所以其實我可能無病

係呀但你仲想死又亂咁食藥呢下仆街呢 食住血清先啦 冇壞既 正常人食血清係唔會有任何效果同分別既 因為佢係本身應該會有既野黎 安眠既你係覺得自己冇事 訓到既就唔好食 我想你抌左佢添 一陣你又亂咁啪就仆街了

不過我覺得好啲藥好危險
所以訓唔到都唔會再食
覺得黛玉絲同我家姐好似
但只係對屋企人會咁

我覺得有點過分
我發脾氣架

唔想再食藥

你會好架 信我

所以其實我可能無病

不過我覺得好啲藥好危險
所以訓唔到都唔會再食

啱,盡量唔食,靠自己。食完真係會呆,同轉得慢。不過真係頂唔順,就食啦。
我硬頂中

碌來碌去 發病中,諗野好亂。咩都唔想做。

玩下啲無聊game等自己唔好亂諗
覺得黛玉絲同我家姐好似
但只係對屋企人會咁

我覺得有點過分
我發脾氣架

Okay
仲唔訓既你?我訓啦

你會好架 信我

所以其實我可能無病

不過我覺得好啲藥好危險
所以訓唔到都唔會再食

啱,盡量唔食,靠自己。食完真係會呆,同轉得慢。不過真係頂唔順,就食啦。
我硬頂中

依家有人陪我訓教已經訓好左
過多個禮拜就要自己訓教,到時都唔知點好
覺得黛玉絲同我家姐好似
但只係對屋企人會咁

我覺得有點過分
我發脾氣架

Okay
仲唔訓既你?我訓啦

準備訓
早抖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞