召集所有精神病情緒病患者(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好無專登返台北睇多次醫生
定係台中睇,叫佢轉第二隻安眠藥
好驚有一日會忍唔住又亂食
但我又唔捨得掉左我嘅白瓜子
feel到自己好想發作
好努力禁住自己唔好發癲
到底點自殺先死得又靚又舒服

有冇食藥呀你今晚
有咩係到盡情講啦

無呀
唔想食藥,食藥成個人好攰
想靠自己
你地覺得睇醫生食藥有用啲
定唔食藥 食好耐都係廢 唔食就返發 靠自己好啲
因為食藥好似好多副作用
唔食藥控制唔副情緒
你地點睇?因為我依排考慮緊睇唔睇返醫生食藥

睇你情況嚴唔嚴重,如果嚴重影響到日常生活、社交 食藥係會好d
當然能夠唔食就最好一開頭未習慣隻藥嘅副作用真係生不如死,之後食慣左唸住唔食嘅戒斷徵狀又會令你崩潰

暫時食左藥好似開心既時間多D 既, 但食完藥日日都係無咩力, 好易攰咁

介唔介意分享下食緊咩藥食完藥起身真係好攰好頹 我有時頂唔順就啪粒retalin 個種又頹又精神嘅感覺真係唔知點形容

你有adhd

平凡巴之前用左幾耐時間斷左DEANXIT? 我下次睇醫生有0的想叫佢轉藥, 我改左做訓之前食, 但全日都仲係好累, 同埋有0的坐立不安, 一坐定都要不停郁手郁腳先舒服咁呀

無食第二日就黎料,好焦慮,出街見到人都驚
過左9日先覺得個人開始鬆左,加上新藥加左份量發揮作用

另外記得你話醫生叫你唔食要減半啊隔日啊咁,咁做應該會好好多、快d完

但我今次唔係想減, 想轉藥, 如果轉藥唔知可唔可以咁減, 會兩隻藥重覆左食, 到時傾下先
好無專登返台北睇多次醫生
定係台中睇,叫佢轉第二隻安眠藥
好驚有一日會忍唔住又亂食
但我又唔捨得掉左我嘅白瓜子

白瓜應該係相對其他安眠冇咁易上癮&副作冇咁大
唔好亂食藥阿,到時攤左係度 想死又死唔去
新聞好似咪有單狂吞白瓜子變左藍血人
嚇下你先
你地覺得睇醫生食藥有用啲
定唔食藥 食好耐都係廢 唔食就返發 靠自己好啲
因為食藥好似好多副作用
唔食藥控制唔副情緒
你地點睇?因為我依排考慮緊睇唔睇返醫生食藥

睇你情況嚴唔嚴重,如果嚴重影響到日常生活、社交 食藥係會好d
當然能夠唔食就最好一開頭未習慣隻藥嘅副作用真係生不如死,之後食慣左唸住唔食嘅戒斷徵狀又會令你崩潰

暫時食左藥好似開心既時間多D 既, 但食完藥日日都係無咩力, 好易攰咁

介唔介意分享下食緊咩藥食完藥起身真係好攰好頹 我有時頂唔順就啪粒retalin 個種又頹又精神嘅感覺真係唔知點形容

你有adhd

平凡巴之前用左幾耐時間斷左DEANXIT? 我下次睇醫生有0的想叫佢轉藥, 我改左做訓之前食, 但全日都仲係好累, 同埋有0的坐立不安, 一坐定都要不停郁手郁腳先舒服咁呀

無食第二日就黎料,好焦慮,出街見到人都驚
過左9日先覺得個人開始鬆左,加上新藥加左份量發揮作用

另外記得你話醫生叫你唔食要減半啊隔日啊咁,咁做應該會好好多、快d完

唔知係我好彩定咩
我食依隻除左痾屎難左冇咩副作用

我都算好彩我夜晚食唔失眠, 其實我都係考慮轉, 你話忍受唔到又唔係, 只係FEEL到自己係食左藥, 又未去到頂唔順
發覺呢到好多人都焦慮症咁
有無抑鬱朋友傾下計

我都係焦慮症同抑鬱架, 我都係抑鬱先
feel到自己好想發作
好努力禁住自己唔好發癲

有冇食藥呀你今晚
有咩係到盡情講啦

無呀
想靠自己

都話你咁樣真係好難幫到你, 你自己停藥無可能無事, 最終好易發作返
feel到自己好想發作
好努力禁住自己唔好發癲

有冇食藥呀你今晚
有咩係到盡情講啦

無呀
想靠自己

你想唔食藥都唔可以一次減曬, 係要同醫生傾慢慢去停, 你有權要求唔食藥, 但唔係自己一次過去停佢
feel到自己好想發作
好努力禁住自己唔好發癲

有冇食藥呀你今晚
有咩係到盡情講啦

無呀
想靠自己

你想唔食藥都唔可以一次減曬, 係要同醫生傾慢慢去停, 你有權要求唔食藥, 但唔係自己一次過去停佢

長期藥黎講,一下停哂其實好危險,可能會反跳(症狀再次出現,且病情更重)
安眠呢就逐漸停藥,每次少少咁為宜

信我我就係反跳嘅例子跳得超高
絲打今年20係外國讀緊書

覺得自己有焦慮症一直冇睇醫生 反反覆覆咁

小五既時候有過焦慮定抑鬱症 冇確診過所以唔知係咩病
但嗰陣係9月開學 每日翻學就想喊好驚 乜都驚 又驚成績唔夠好媽媽失望 驚彈琴彈得唔好
每日都喊有好想自殺 直到喊左一個月過左個測驗個人突然冇事 識笑翻冇再喊

可能由細到而家對自己要求都高但又做唔到,好辛苦。

2015年中六考dse 通識科校內成績好差又比好大壓力自己,一諗起通識既野就喊,想問老師點做會好啲,一企起身就忍唔住喊。

2016年頭去外國
岀發前一星期開始乜都食吾落,瘦左5磅。到埗後2星期先食得翻正常份量。。係我人生食最少野既3星期。
到埗後其實冇咩搞,到左新屋同去下迎新活動。但我開學前2星期已經驚定之後開學既功課,驚到喊。每日都驚吾同既野而喊。。喊左一個月終於好啲 忍得住,慢慢愈喊愈少又覺得自己冇事。
有一次,啱啱去原來迎新活動識咗好多新朋友攞咗好多新電話未back up。但係翻屋企嗰陣個電話無啦啦無電,開極都開唔到機。我返到屋企試吓叉電都開唔到,跟住嗰下個人即刻崩潰左,係咁大喊,扔個電話落床。完全唔知點算,跟住諗住沖個涼冷靜下再出嚟睇吓部電話,發現冇事,叉翻著部電話了,跟住諗起自己頭先做咩發到咁癲。。好恐怖。

而家都會成日因爲學業壓力成日喊。其實同朋友傾過我成績都唔算差,可能真係對自己要求太高,俾自己好大壓力,所以我而家諗住轉一科工作量少啲應該心情會好啲掛。。。哎呀屌但我又驚轉咗都係唔鍾意跟住又唔啱自己讀。

呢幾日又成日喊,一搵人傾轉科嘅事就忍唔住喊。其實我真係唔知點解喊。。。。。乜鳩都驚一餐咁。係有時又會突然間清醒左,叫自己正面啲樂觀啲,但係隔幾秒有會好悲觀啲情緒好反覆,好辛苦呀,我咩事?

自殺嘅念頭大唔大?
處理壓力喊都好嘅 可以試下其他
你都話識彈琴,試下彈下mozart我自己情緒低落都會拉bach 拉完感覺好好多
如果長時間幾個月情緒低落,建議去睇下醫生
唔好以為係正常,鬱鬱下就變抑鬱
我一開頭都唔信自己有病,堅持唔睇醫生,最後被班社康捉左上去睇確診左係抑鬱,最後都係拖左成年先肯食藥

自殺念頭唔大。一諗到屋企人好錫我,我要好好對佢地就唔想死。
唉好耐冇彈啦,係外國冇琴。係外國唔知睇醫生點講好,諗住返香港睇但係返香港心情又冇事,所以都冇睇過。
係外國啲香港朋友成日笑我,話係咪真係咁大壓力都日日要喊。。心諗你都唔明。所以搞到我係外國都唔知搵咩朋友傾。好掛住香港。

但嗰陣係9月開學 每日翻學就想喊好驚 乜都驚 又驚成績唔夠好媽媽失望 驚彈琴彈得唔好
每日都喊有好想自殺 直到喊左一個月過左個測驗個人突然冇事 識笑翻冇再喊

2015年中六考dse 通識科校內成績好差又比好大壓力自己,一諗起通識既野就喊,想問老師點做會好啲,一企起身就忍唔住喊。

2016年頭去外國
岀發前一星期開始乜都食吾落,瘦左5磅。到埗後2星期先食得翻正常份量。。係我人生食最少野既3星期。
到埗後其實冇咩搞,到左新屋同去下迎新活動。但我開學前2星期已經驚定之後開學既功課,驚到喊。每日都驚吾同既野而喊。。喊左一個月終於好啲 忍得住,慢慢愈喊愈少又覺得自己冇事。
有一次,啱啱去原來迎新活動識咗好多新朋友攞咗好多新電話未back up。但係翻屋企嗰陣個電話無啦啦無電,開極都開唔到機。我返到屋企試吓叉電都開唔到,跟住嗰下個人即刻崩潰左,係咁大喊,扔個電話落床。完全唔知點算,跟住諗住沖個涼冷靜下再出嚟睇吓部電話,發現冇事,叉翻著部電話了,跟住諗起自己頭先做咩發到咁癲。。好恐怖。

而家都會成日因爲學業壓力成日喊。其實同朋友傾過我成績都唔算差,可能真係對自己要求太高,俾自己好大壓力,所以我而家諗住轉一科工作量少啲應該心情會好啲掛。。。哎呀屌但我又驚轉咗都係唔鍾意跟住又唔啱自己讀。

呢幾日又成日喊,一搵人傾轉科嘅事就忍唔住喊。其實我真係唔知點解喊。。。。。乜鳩都驚一餐咁。係有時又會突然間清醒左,叫自己正面啲樂觀啲,但係隔幾秒有會好悲觀啲情緒好反覆,好辛苦呀,我咩事?

自殺嘅念頭大唔大?
你都話識彈琴,試下彈下mozart我自己情緒低落都會拉bach 拉完感覺好好多
我一開頭都唔信自己有病,堅持唔睇醫生,最後被班社康捉左上去睇確診左係抑鬱,最後都係拖左成年先肯食藥

唉好耐冇彈啦,係外國冇琴。係外國唔知睇醫生點講好,諗住返香港睇但係返香港心情又冇事,所以都冇睇過。
係外國啲香港朋友成日笑我,話係咪真係咁大壓力都日日要喊。。心諗你都唔明。所以搞到我係外國都唔知搵咩朋友傾。好掛住香港。

本身有甲狀腺亢進症好似係會影響情緒
忍唔住爆喊左十分鐘,掉晒啲安眠藥,怕自己又亂食

2016年頭去外國

自殺嘅念頭大唔大?

你同香港班 fd冇再聯絡啦?
練好d英文同人r rd,r水吹啦 雖然會講唔到好deep嘅野
或者你可以pm我,一齊傾下我都係出國讀
feel到自己好想發作
好努力禁住自己唔好發癲

有冇食藥呀你今晚
有咩係到盡情講啦

無呀
想靠自己

長期藥黎講,一下停哂其實好危險,可能會反跳(症狀再次出現,且病情更重)

血清係長期藥, 佢好似一時食一時唔食

絲打加油 你成日亂食藥?冇追開post 只知你一次食左4粒

想喊就喊啦 有咩想講就講 我陪你 乖啦食藥啦
feel到自己好想發作
好努力禁住自己唔好發癲

有冇食藥呀你今晚
有咩係到盡情講啦

無呀
想靠自己

血清係長期藥, 佢好似一時食一時唔食

死得啦咁,咩事唔想食藥阿
突然諗起, 之前會濫藥果個D字絲打好似潛左好耐咁, 想問下佢呢排點
突然諗起, 之前會濫藥果個D字絲打好似潛左好耐咁, 想問下佢呢排點

Dydx?我都記得

Dydx?我都記得

係呀係呀
琴晚開始要加藥
今日個人勁攰又想嘔咁
改晒d interview
咩都無做過搞到心情好差
聽日interview希望正正常常

今日in完

灰暗巴, IN成點

Dydx?我都記得

真係唔好亂咁OD
當年啪左9mg bromazepam 真係爽到升天
之後比人屌死
又解決唔到件事嘅

上嚟呻下好過啦
發覺呢到好多人都焦慮症咁
有無抑鬱朋友傾下計

揮, 暫時純抑鬱食藥中, 勁嗜睡, 準時乖乖食藥
心情暫時正面偏多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞