召集所有精神病情緒病患者(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
係到學壞左 , 第一次停藥

今日要開會怕訓著, 朝早淨係食左血清素, 其他都停晒,全日鬼打咁精神

你除左血清停左咩藥先

diazepam
cyanocobalamin & thiamin
propranolol
danxipress
其實大家覺得食藥有無用呢?我個人好反感食藥,一黎副作用大,二來覺得會依賴左。
廢廢一句,心病要心藥解。

利申:未確診係抑鬱,但一直有輕生想法

有, 好有
由返工返到無晒個人價值想死, 到而家個人好正面
連登有愛!
個人覺得傾比食藥好,好似係咪政府可以有精神科轉去心理科?心理科就傾多d?

你講個d 心理科係無藥食, 同你做輔導, 嚴重d 多數都係藥加心理輔導兩樣一齊

呢隻輔導每次收幾錢 唔係CP果隻
其實大家覺得食藥有無用呢?我個人好反感食藥,一黎副作用大,二來覺得會依賴左。
廢廢一句,心病要心藥解。

利申:未確診係抑鬱,但一直有輕生想法

有, 好有
由返工返到無晒個人價值想死, 到而家個人好正面

我都覺得點都好過唔食
始終好多時好多心病好難靠就咁傾計就解決到
同埋跟足指示食藥再慢慢停應該唔會依賴(好似係

所以約左今個星期五第一次輔導, 唔知大約會點呢?
連登有愛!
個人覺得傾比食藥好,好似係咪政府可以有精神科轉去心理科?心理科就傾多d?

公立排臨床心理都要等1年

出面見心理學家又係貴到hihi, 黎緊去旅行, 下個月都唔知點死d 錢覆私家精神科

私家cp 2000蚊次

同你一樣,原本2200,後尾收平我
連登有愛!

你講個d 心理科係無藥食, 同你做輔導, 嚴重d 多數都係藥加心理輔導兩樣一齊

我諗800-1000都走唔甩,我有親人睇緊800一次
連登有愛!

政府果隻都咁貴

今日in完

In成點啊?

我上個星期五in左份
講到好似請硬咁
但都未有電話
好緊張

寫字樓工?

等下啦
我啱啱先返多份pt

唯有繼續再見其他
好努力啊你

想儲錢去旅行
唔係嘅話 打死都唔返工

我就快去旅行但又開始焦慮, 有少少

去邊度旅行?我都啱啱沖繩返嚟,同屋企人去,玩得好開心,不過係病住去,返咗嚟一日之後仲發燒,好彩入境嗰陣時冇發燒,唔係就大獲
連登有愛!

政府果隻都咁貴

我以為你問私家,政府應該照收返你幾十蚊
連登有愛!

政府果隻都咁貴

我以為你問私家,政府應該照收返你幾十蚊

政府嗰隻心理科咪即係CP囉
連登有愛!

公立排臨床心理都要等1年

出面見心理學家又係貴到hihi, 黎緊去旅行, 下個月都唔知點死d 錢覆私家精神科

私家cp 2000蚊次

好想轉藥, 梗係覺得D 無力既副作用係deanxit , 全身無力, 眼訓, 無曬推動力, 專注唔到,,一專注會眼訓

食左幾耐?我一開頭食remeron+ q仔 嗜睡到痴線可以訓成20個鐘但食慣左 幾個月後就冇咁嚴重
雖然唔熟你隻藥,但你試下做多d帶氧運動,應該可能會精神d的

食左兩個幾月啦, 我訓12個鐘到啦可以, 但都係全日唔精神, 不過我知副作用人人唔同, 可以都想試下轉, 比個機會自己

應該要見左醫生先可以排cp

一次拎兩個月架啦, 3千蚊, 再拎多d 我都無錢, 要出糧先有錢睇兩個月

其實日日食咁多藥落肚,唔會搞到好似好多毒素係體內咩?

最好一次過食晒一排 即死唔使煩

邊有咁易

我唔想死, 我想精神D, 唔想咁攰 做返個正常人可以多d 動力

係呢個死胡同已經兜左七年

你已經7 年咁你幾歲開始食藥

18-25啊
要記住

係WOR 你好似講過, 你食緊藥個時讀書咪好辛苦, 但你仲可以大學畢業?好勁呀真係
係到學壞左 , 第一次停藥

今日要開會怕訓著, 朝早淨係食左血清素, 其他都停晒,全日鬼打咁精神

你除左血清停左咩藥先

diazepam
cyanocobalamin & thiamin
propranolol
danxipress

你平時咁樣食會唔會長期都係眼訓到LOAD唔到野

In成點啊?

我上個星期五in左份
講到好似請硬咁
但都未有電話
好緊張

寫字樓工?

等下啦
我啱啱先返多份pt

唯有繼續再見其他
好努力啊你

想儲錢去旅行
唔係嘅話 打死都唔返工

去邊度旅行?我都啱啱沖繩返嚟,同屋企人去,玩得好開心,不過係病住去,返咗嚟一日之後仲發燒,好彩入境嗰陣時冇發燒,唔係就大獲

我係呢個post係咪咁低存在感,成日打野都無人覆

認得你個名
有覆你
連登有愛!

我睇果個平D, 都係800, 第一次1200
唉 我個疑病又發作 前幾日係度講完之後搵左朋友傾訴下 之後一兩日都冇咩點疑病過 但係今日又開始黎料 係咁擔心自己係咪有腦瘤 上正苦網睇過啲病徵 唔知自己有冇中到招 宜家又等緊去照磁力共振 等緊既呢段時間搞到我係咁懷疑自己有病 都唔知係咪因爲咁搞到我今日手腳冇力

In成點啊?

我上個星期五in左份
講到好似請硬咁
但都未有電話
好緊張

寫字樓工?

等下啦
我啱啱先返多份pt

唯有繼續再見其他
好努力啊你

想儲錢去旅行
唔係嘅話 打死都唔返工

唉 我個疑病又發作 前幾日係度講完之後搵左朋友傾訴下 之後一兩日都冇咩點疑病過 但係今日又開始黎料 係咁擔心自己係咪有腦瘤 上正苦網睇過啲病徵 唔知自己有冇中到招 宜家又等緊去照磁力共振 等緊既呢段時間搞到我係咁懷疑自己有病 都唔知係咪因爲咁搞到我今日手腳冇力

不如你試下睇精神科先, 好過不停比錢CHECK

我記得你架, 不過呢兩日多左新人, 有少少睇唔切D POST, 所以揀左黎覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞