召集所有精神病情緒病患者(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實大家同醫生係咩關係
我幻想係可以將以往所有野同心底說話講哂出黎
然後幫我改變心態
現實係我有時會主動講多少少想試水溫
但佢好似唔係好當我講既野係一回事咁
每次淨係話食完藥個人訓到覺會開心d
咁就可以做多d自己想做既野
但其實我壓力來源明明仲係度

香港要傾到計既可能得CP, 我最近睇個專科肯聽我講, 第一次傾一個鐘, 第二次都半個鐘, 不過事實係好貴, 我好快又唔會睇佢, 轉返家庭醫生, 之後政府

其實正常每次都睇半個鐘,一定傾到計,每次$1500診金,如果傾夠一個鐘就收$2000,睇精神科醫生一定係去傾計,傾完之後佢再睇下醫生決定需要較藥,如果覺得你一段時間情況好就會同你傾減藥,一般半年穩定就可以減藥
CP就每次傾一個鐘,收$2200
所以其實CP同精神科醫生一樣係傾計,不過一個每次半個鐘,一個每次一個鐘,一個可以開藥,一個唔可以,兩個係唔同問題上會有唔同專長,你覺得需要加藥或者轉藥,再提早返去見精神科醫生,如果淨係傾計就解決到你而家問題,就約CP,精神科醫生一般四個禮拜覆一次診

好貴
我幾乎所有收費都係你一半

眼鏡唔得架
隻con都係特製
仲有機會惡化添(希望唔會啦)

What con is it the name of the con?

唔記得rigid 乜乜
一對成$3000

嘩,成三千蚊咁貴

戴幾耐

可能一世

覺得自己承受唔到咁多野

我知,我係話三千蚊戴幾耐?年con?
個眼疾叫咩名
CP話我好返啦
我嘅努力無白費到
但成個人都好消沉
唔知關唔關天氣事

藥都無食

終於有人覆我
本身自己食咗3個月就停咗藥
一直都無事
近排嚇親自己 跌到落低谷
開始食返藥 完成一個療程

咁你要KEEP住, 我食左幾年都仲未甩得藥
個眼疾叫咩名

錐形角膜

知唔知點解有?
定天生?
CP話我好返啦
我嘅努力無白費到
但成個人都好消沉
唔知關唔關天氣事

藥都無食

終於有人覆我
一直都無事

你依家係完全停晒藥?
我都想停藥

你唔使諗住啦你, 半年後先諗啦阿妹

戴con就100%
唔戴就右眼得三成到
但戴con好唔舒服
同埋一諗起成世都要係咁就...

戴眼鏡?

眼鏡唔得架
隻con都係特製
仲有機會惡化添(希望唔會啦)

What con is it the name of the con?

唔記得rigid 乜乜
一對成$3000

嘩,成三千蚊咁貴

戴幾耐

可能一世

佢意思問你一對$3000 CON可以戴幾耐先換新?
其實大家同醫生係咩關係
然後幫我改變心態

香港要傾到計既可能得CP, 我最近睇個專科肯聽我講, 第一次傾一個鐘, 第二次都半個鐘, 不過事實係好貴, 我好快又唔會睇佢, 轉返家庭醫生, 之後政府

其實正常每次都睇半個鐘,一定傾到計,每次$1500診金,如果傾夠一個鐘就收$2000,睇精神科醫生一定係去傾計,傾完之後佢再睇下醫生決定需要較藥,如果覺得你一段時間情況好就會同你傾減藥,一般半年穩定就可以減藥
所以其實CP同精神科醫生一樣係傾計,不過一個每次半個鐘,一個每次一個鐘,一個可以開藥,一個唔可以,兩個係唔同問題上會有唔同專長,你覺得需要加藥或者轉藥,再提早返去見精神科醫生,如果淨係傾計就解決到你而家問題,就約CP,精神科醫生一般四個禮拜覆一次診

好貴

都有0的平0的, 私家都有平有貴, 不過出名既真係好似巴打咁個價可以貴成咁
個眼疾叫咩名

錐形角膜

即係幻想緊你對眼係尖0既
個眼疾叫咩名

錐形角膜

知唔知點解有?
定天生?

一係天生一係捽眼
我唔算捽得好勁掛

如果知成世咁就梗加要接受佢, 你成日煩佢都會跟住你, 你只會唔開心, 試下接受, 你都話仲平過睇精神科, 唔緊要啦
CP話我好返啦
我嘅努力無白費到
但成個人都好消沉
唔知關唔關天氣事

藥都無食

終於有人覆我
一直都無事

你依家係完全停晒藥?
我都想停藥

係開始食返
好煩
CP話我好返啦
我嘅努力無白費到
但成個人都好消沉
唔知關唔關天氣事

藥都無食

終於有人覆我
一直都無事

但情緒有冇好波動?
我之前停咗係完全無事
係近排以為自己復發 loop到差啲自殺
最後先知無事 但要慢慢變返正常
食藥好麻煩 成日唔記得食
又有副作用
其實大家同醫生係咩關係
然後幫我改變心態

好貴

都有0的平0的, 私家都有平有貴, 不過出名既真係好似巴打咁個價可以貴成咁

出名同夾唔夾又係兩回事嘅
好睇緣份
其實大家同醫生係咩關係
然後幫我改變心態

好貴

好睇緣份

唔算貴下話
應該公價黎喎

我見佢話1500 診金, 唔知佢係咪講連藥, 我果個未去到咁貴呀好似
CP話我好返啦
我嘅努力無白費到
但成個人都好消沉
唔知關唔關天氣事

藥都無食

終於有人覆我
一直都無事

但情緒有冇好波動?
我之前停咗係完全無事
係近排以為自己復發 loop到差啲自殺
最後先知無事 但要慢慢變返正常
食藥好麻煩 成日唔記得食
又有副作用

我多數半年一個週期, 穩定一排又波動一排, 撞正呢幾個月係穩定中, 所以呢度好多巴絲話我好正面, 我都希望今次可以KEEP得耐0的, 之前好波動個排無上連登無人見我痴線者

好貴

好睇緣份

唔算貴下話
應該公價黎喎

我見佢話1500 診金, 唔知佢係咪講連藥, 我果個未去到咁貴呀好似

哦 我個度700蚊20分鐘

精神科都計時架咩?我睇果個無講明幾錢, 問個護士佢話主要睇藥唔係講見一次幾錢就耍左我走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞