召集所有精神病情緒病患者(10)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好耐無番黎

𠵱五個月過得幾ok
我可以繼續做一個listener

好大機會係
我都有少少係咁
講下有冇咩原因trigger 到你?
最近有冇咩唔開心咁

有冇諗過check下?

有冇諗過check下?

但係點解我食左成兩個月藥有多都冇乜用 有食同冇食真係爭咁遠?
btw我明白每一日都好難捱 每分每秒都想死既諗法有幾乞人憎 人到底可以有幾憎自己 到底可以有幾絕望
所以你地已經好叻架啦 起碼你地仲喺度同大家吹緊水 生存比死亡或者更需要勇氣 你地已經好勇敢 有咩就講啦 盡情呻 真係頂唔順就食粒藥訓啦 訓醒可以聽日會有少少唔一樣 冇咁想離開呢 好d既可以做下自己有興趣既野distract下自己 一個人專心到就會好好多
講就咁講 自己咪又係onon99咁

我都食左差唔多兩個月
係冇咁唔開心 但都冇開心到
紅字好認同

其實血清係唔會令到你開心 只係會令你冇咁唔開心 令你有動力去做自己要做/想做既野 從而令你開心d 好似係

有冇諗過check下?

同你之前都有啲似
我就個胃唔舒服既
早幾日照哂胃鏡超聲波個人都定左好多
不過又開始驚係其他野
見你話朋友有事我估都係因為咁令到你唔開心
試下搵下人傾下啦
心理醫生之類
我覺得你未去到要睇精神科
但再拖落去都係咁就可能要試下
有冇其他唔舒服?
胃痛之類
平凡巴係咪唔鐘意我

平凡巴係咪唔鐘意我

唔係,我少出聲
你唔好意氣用事亂食藥,要講返個情況畀醫生聽

唔想再食藥

你再唔使食藥就要乖乖地食藥呀
你要上黎報到有冇食藥/亂食藥
你會好架 信我

有冇諗過check下?

同你之前都有啲似
我就個胃唔舒服既
不過又開始驚係其他野
試下搵下人傾下啦
心理醫生之類
有冇其他唔舒服?
胃痛之類

個肚右下個位痛左一個星期 個隻痛係酸酸地痛咁 痛一陣就冇事 其他地方就 今日抖氣feel到個喉嚨好似有啲野係入面 類似痰之類 又搞到我勁驚

我最初就係好似你咁, 焦慮症一種黎, 將件事無限放大, 只會諗最差個方面

有冇諗過check下?

同你之前都有啲似
我就個胃唔舒服既
不過又開始驚係其他野
試下搵下人傾下啦
心理醫生之類
有冇其他唔舒服?
胃痛之類

個肚右下個位痛左一個星期 個隻痛係酸酸地痛咁 痛一陣就冇事 其他地方就 今日抖氣feel到個喉嚨好似有啲野係入面 類似痰之類 又搞到我勁驚

我以前會成日標自己個肚, 之後禁到有野以為自己有瘤, 之後去睇醫生個醫生話係大便黎架

有冇諗過check下?

同你之前都有啲似
我就個胃唔舒服既
不過又開始驚係其他野
試下搵下人傾下啦
心理醫生之類
有冇其他唔舒服?
胃痛之類

我以前會成日自己個肚, 之後禁到有野以為自己有瘤, 之後去睇醫生個醫生話係大便黎架

我最初就係好似你咁, 焦慮症一種黎, 將件事無限放大, 只會諗最差個方面

我feel到既病痛唔理三七廿一 即刻諗會唔會係咩癌症不治之症咁

有冇諗過check下?

同你之前都有啲似
我就個胃唔舒服既
不過又開始驚係其他野
試下搵下人傾下啦
心理醫生之類
有冇其他唔舒服?
胃痛之類

你可以試下搵心理治療先, 呢方面我睇過, 呢類症係幾岩搵CP 傾計, 如果你一路唔理, 由佢0既話只會越黎越嚴重, 搞到你用好多錢BODYCHECK, 再之後好易驚恐發作, 真係要食藥

我feel到既病痛唔理三七廿一 即刻諗會唔會係咩癌症不治之症咁

係咁架
求安心就睇下醫生問下意見啦
我精神科個邊都話始終都有啲機會係奶野既
btw 如果係咩攰啊個啲symptoms 就由佢啦
真係有黑屎之類先驚

同我一樣, 即刻沖去上網打咩咩癌, 之後就會FF 自己係個個病

有冇諗過check下?

想既可以睇左臨床心理學家先 可能會好d

係咁架
真係有黑屎之類先驚

我個醫生都話負擔到可以CHECK下, 但佢都有話其實計返機率就好低, 疑病係好難搞

同我一樣, 即刻沖去上網打咩咩癌, 之後就會FF 自己係個個病

我完全同係一樣 都係沖上網搵咩咩病咁 之後瘋狂ff 跟住就驚到痴線 諗自己會唔會死
有冇邊個心理醫生係好既 我諗遲啲要睇睇佢
[quote]平凡巴係咪唔鐘意我

唔想再食藥

你再唔使食藥就要乖乖地食藥呀
你要上黎報到有冇食藥/亂食藥
你會好架 信我

你要日日上黎講兩句 唔準再亂食藥走左去 聽話啦 要聽話先會好架 唔聽話會越搞越衰 我明有時連救自己既力都冇 好d嗰排又會覺得自己冇事唔想食藥 但你keep住食 唔好亂食藥 可以既去睇下輔導?你都算早睇 會好架

係咁架
真係有黑屎之類先驚

我個醫生都話負擔到可以CHECK下, 但佢都有話其實計返機率就好低, 疑病係好難搞

係架
真係唔平
我胃鏡都3000幾 超聲波都好似千幾
講真就求個安心姐
touchwood 有咩事都可以盡快搞咁解
我幾個親戚都有疑病
唔知係咪遺傳落黎

我完全同係一樣 都係沖上網搵咩咩病咁 之後瘋狂ff 跟住就驚到痴線 諗自己會唔會死

yup
嚴重會有panic attack 添
我醫生既建議係
咩事都好唔好去google

係咁架
真係有黑屎之類先驚

係架
真係唔平
我胃鏡都3000幾 超聲波都好似千幾
講真就求個安心姐
touchwood 有咩事都可以盡快搞咁解
我幾個親戚都有疑病
唔知係咪遺傳落黎

我直頭想做全身檢查 唔做唔安心

yup
嚴重會有panic attack 添
我醫生既建議係
咩事都好唔好去google

我個search record全部都係乜病物病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞