買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
有冇去搵女友?
點解要去搵女友? 打機唔好?
都好既

上面淨色令消印特別明顯,加埋影相(肉眼睇冇咁嚴重)
下面三張人嘅膚色刻意留意就覺少少 (唔知大家睇唔睇到)

Hi step巴又黎打擾你 早排買左部55” QN95B 想加隻q800b soundbar 但擺soundbar個位左右冇咩空間 會唔會怕阻到佢左右果兩個喇叭出聲
諗緊好唔好轉q700b 前面出聲算了
最重要係後置喇叭
咁照買800b都得?
Q800B個Subwoofer大隻D, 低音會比較好

佢個左右喇叭其實都算向前
咁都係 聽日去試聽下 ok就沖先沖先
唔該哂
QN95B正唔正,其實佢都唔差
有冇人覺得Disney+ 嘅 HDR係灰暗過 Netflix / Apple Tv
我覺得qn95b係最強LCD-mini led
我都覺得係
唔覺
我用三叔Q60T,
用Apple TV 2022 開同一套電影;
一套係AppleTV買、一套係Disney+。
Disney+ 明顯係灰咗少少,光位會無咁光
想問下tlc 55吋c835 7千幾蚊 抵唔抵 ?

平時睇下Netflix 同埋d+
暫時都係用黎煲緊動畫同YouTube 打下機
未用到好盡 但感覺很好很好
同埋未跟第一頁果個suggestion較setting 較完應該再好d
如轉完一下台又返返去之前嘅靜態畫面,咁應該要轉一陣
垃圾機一部
Sony KD-50X85K 行貨
$61XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits

Sony XR-50X90J 行貨
$73XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度750nits
10. 日本製
11. 2x高音喇叭, 2x全音域喇叭
https://youtu.be/IUw71QSqmTA

完全比X90K輾斃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞