買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
有消息,不過佢係ultrawide電視,睇嚟stepmic巴打已經唔記得咗
咁貴 應該15000左右咋喎
ultrawide MON??? 34:9 21:9果D??
15000左右沒有2500優惠卷
Oled g9
32:9
5120x1440

又冇UHD
電腦MON 32:9做唔到TV啦~
好彩屋企夠位, 我又說服到老母換櫃
如果唔係就有排都試唔到QD-OLED
證明step 巴記性唔算好好
NO, 我係唔當32:9係TV
不過SONY確實係買咗架,所以SONY都可能有超新產品
照佢之前嘅發言,應該係因為SAMSUNG唔係佢女朋友所以佢唔會記住SAMSUNG啲嘢
咁多數INZONE MON
咁多年睇電視specs都係睇慣50hz/100hz
反而電話/iPad個panel就用右邊個scale多
可能你睇到嘅120Hz好多其實都係144Hz嚟
隨便笑, 當你3X-4X歲你都一樣
各位c兄,想問下X85K同X90K 65 寸分別大唔大
平時純粹 youtube Netflix 多,機都冇打🙇🏻‍♂️
岩經過sales話 $14000內送架送bar 送$500
去馬X90K啦, 唔好買X85K呢D幾年前既舊料機
多謝師兄suggestion 今日去咗現場睇實物 播同一套片 其實50nq90b 真係靚過 55nq85b 黑位黑啲實啲 光暈啲少啲 85b啲光暈都幾勁下 但overall嚟講大size 視覺效果好啲震憾啲 最後入手qn85b 埋單扣埋優惠6千5到
另外比多5k加埋套930b
你正面睇,側睇就光暈明顯好多,兩款都係
5k 930b係咪要買samsung電視先有?
盛..澤
SAMSUNG Q990B水
6XXX
謝巴打 咁樣加埋有啲貴 搵日去睇睇實物先 如果自己覺得分別唔大嘅 可能買平啲嘅65/ 55寸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞