買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
發佈一刻會跌價不過同發佈無關,所以價錢最低都係推出前預售期間係最低價
stepmic巴打擺到the wall!?
都唔係我, 見到有片SHARE下姐
熟悉我既都知道我最大只可以放55吋
4-6月係關鍵時間
過往6月新機上市同時,舊機就會即刻唔見曬
建議4月就去大鋪收下料,可以去avlife問下
佢地d人會專業d
仲有預售期兩個星期嘅最後機會嘅
呢個我都唔敢肯定
返貨同派貨可能會令到細鋪分貨分得少
5月就應該穩陣,avlife都會穩陣過細鋪但貴d,因為佢地自己都係拆家
想問下A80J 同A80K 分別大唔大,10000 vs 15000, 邊個抵玩
抵玩就一定A80J

不過A80K因為2022年款,有改良左既畫面演算法

基本上就算使用同一粒影像處理器,演算法都是每年更新的,舊款是不會有新版演算法,即使系統更新都只是系統方面更新,bug fix
請教下咁多位師兄 想買套samsung電視連soundbar 心水係想買 50"QN90B 配930B / 55"QN85B配 930B/800B

宜加卡咗係85B定90B好 90B靚啲黑位好啲 VA Panel 又有anti glare coating 但最大得50‘吋 85b就貴少少 但model嚟講次一級 但大啲 啲色靚啲 (梳化到電視直線距離有2.1)買55吋都幾理想 視覺上爽好多

其實心入面係鐘意90B多少少 但配埋soundbar (800B/930B) 都好 電視同soundbar嘅長度幾乎一樣 又好似有啲柒

QN85BvsQN90B 希望大家比啲意見
2.1米 65吋先岩

65QN95B, QN85B
預售期當然睇SONY Store頭啦
個櫃無咁長 所以55吋最盡了
55QN95B
out bud
咁你咪得QN85B囉,香港唔出55QN90B

其實要靚不如OLED, 不過out budget

你又唔講Budget幾多

係喎 講漏咗筆值10k樓下 oled都諗過 靚係靚啲 但屋企有老人家 會長期開電視嚟睇新聞 所以唔考慮見50‘’ QN90B同 55‘’QN85B個價又咁接近(90B仲要平少少!) 所以好煩惱
有大買大,距離已經遠
長開新聞就LCD算啦,55QN85B係不錯選擇,有Mini LED背光系統幫助,IPS黑位也可以
今晚去左AV生命問A95K65做緊到29980到28號 送PS5同wall mount 重可以24個月分期
但佢3月1發佈驚之後A95K會再降多啲價
有冇熟電視ching可以指點吓迷津應唔應該入手
好多年冇買電視 今日出去睇50吋電視
睇中 Samsung QN90B
因為唔考慮OLED (屋企兩老會長開新聞台)
想請教下咁多位師兄 50吋 8000幾呢個價位 會唔會有更好選擇?
50吋LCD黎講佢規格已經係最好
3月2日係海外發佈,新款香港最少6月先有得買,我唔覺得會突然降好多價

PS5應該會Keep住送

PS5現在唔係周街貨任買嗎?

以上純估計
唔該巴打 咁我安心去馬
依家係,因為冇game,VR2自閉,同埋大家等換PS5 Pro
差不多了,我估 PS5 Pro 今年12月出,3年1更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞