買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
巴打唔係15K只買SOUNDBAR咩
15K係65吋電視+SOUNDBAR?

Samsung 65QN85B 水貨
$10XXX

Samsung HW-Q800B 行貨
$4280
SWA-9500S後置喇叭
$2000

Samsung HW-Q700B 行貨
$2600
$2000

Q700B同Q800B SOUNDBAR都可以單獨使用, 可以唔加後置SWA-9500S後置喇叭, 不過強烈建議有位就加, 2個世界
無啊,sound bar仲睇緊
Allin 電視唔買soundbar住
多謝step巴,已買samsung q70b
買水貨慳左少少就想買埋q700b
Samsung 65QN85B 水貨
$10XXX

Samsung HW-Q800B 行貨
$4280
$2000

Samsung HW-Q700B 行貨
$2600
$2000

我建議有位放後置就HW-Q700B+9500S
冇位放後置就Q800B
有冇買埋後置喇叭?

9500S咪差不多大, 都唔大隻

Q800B同Q700B都只可以配9500S
43‘ 4k
Budget 4k
除咗samsung bu8100仲有冇其他入門款推介
頭POST #3咪有齊囉, 跟哂價錢排

LG 43UQ8100PCB 行貨
$33XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x2, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen5 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 43BU8100 行貨
$35XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
8. 支援Q-SYMPHONY
未買soundbar諗住等電視到左先
6500蚊左右55吋有無推? 要有2.1 hdmi
thankyou
行貨沒有,最平7300
Soundbar係咪最好買同brand?想買Sony但係單bar又好似一般
唔需要
睇漏左

Sony KD-55X85K 行貨
$58XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nit
感覺如何?我本身都想買qn90b 但最後想買大啲 買咗55"nq85b
係呀 加配優惠價嚟 不過唔明點解電視有4年保 soundbar得一年
不過想問下宜加啲電視保養咁harsh嘅? 頭十點光/死點都唔包 cls
q930b都係5000幾咋喎 最多個後置收起先
幫女友睇緊三部

LG 43NANO76XQA 43
LG OLED42C2PCA 42

Samsung QA43Q61BAJXZK

邊部抵玩?
官網睇應該係四點或以上
邊個咁仆街同你講十點
broadxxy個sales同我講 屌 好彩上嚟問下啫 佢同我講話宜加啲電視好多個發光元件 所以十點以上先包 我都打撚咗個突
如果唔好彩出事,你自己打去容戶服務問最準
但係百記瘋宅d sales一向都唔係專家
因為佢地唔係淨係賣電視
佢地推介既產品都只係收佣多而唔係最好最適合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞