買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
想問吓Samsung S95B , LG C2 , G2, 65”應該點樣揀?

利申我喺英國,價錢由平多貴分別係C2 -> S95B -> G2

QDOLED係咪將來嘅大勢所趨?

唔該師兄先!
考慮qeoled 點解冇Sony A95K 份?
想問問Sony A80J同LG B2點揀好
Sony A80J啦, 保養好
Future proof
巴打唔係要43吋嗎?
FUTURE換機
條邊框係幾正
諗左諗覺得55吋質素好好多同埋多啲選擇
第一反應先係最真實
點解係完全錯誤 除左無8k source
想知!
唔信你個都ok啦
佢表現比唔上QN95B, 不過邊框幼加好多分
雖然QN900B佢分區控光數量多, 不過延遲比較大, 快速畫面控光會追唔上
呢個價位我會上OLED, 唔會買LCD
又要問又唔跟人地個suggestion
因為初頭真無諗過部900b
但係個價扣晒所有野$21080
所以心動左
同95b 差2k
應該係得google tv有
如果你用緊samsung或者LG咪買個chromecast
LG C2同 A80K 77吋
點揀好
英國應該好L貴
請教各位巴打, 小弟7月收樓, 個廳闊2425, 留意緊65吋A95K, 但我追完post 知道應該好快有發佈會. 我呢個case 應該點部署

等新嘢定6/7月先go A95k
睇埋你有幾多budget,
你個人又有咩追求
around 30K budget, Netflix 電視多, 想入伙個陣買ps5/Xbox
30K budget可以疊埋心水準備買65A95K了
6月65吋新旗艦會回到4-5萬水平, 唔會有依家咁抵的
你7月收樓, 可以去Avlife問問, 佢地可以幫客hold 3個月貨
順帶一提, 3月31之前買65A95K會送PS5的
但係promote 過左可能 會有更多新優惠
博唔博就睇你自己了, 我都係建議3月尾你自己去問問avlife, 佢地會有方法同你度好佢
唔該巴打 以前d 經驗, 4月5月係咪都開始下架缺貨架啦?
普遍都係5-6月,新機到港時就賣曬
減價通常都係少少咁減,而且今年已經跌得比往年多,個人鳩估唔會再大跌
5月左右轉款期開始會缺貨
巴打近排幫到我好多,真心謝謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞