買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
人人感覺唔同,靚既女聲可以叫毒,好難形容
電話OLED反而因為畫面唔大,冇咩感覺
你有視覺享受

我有聽覺享受
岩岩試左都係咁
有冇咩辦法
點解無啦啦會咁
不如試下唔好插部唱K機
講起人靚聲甜,容許我off topic 推廣一下Uru
https://youtu.be/zVOqiEQJj0w
C2依家做到幾錢
近排想買smart tv 發現左部 samsung UA43K5500BJ 但全部都係得carousell 賣 仲要個個都賣1300 蚊 知唔知咩事?
想知55吋
Samsung Q70b
同 sony x85k二選一點選好
得閒食D潤喉糖或者比同事潤下你XDDD
舊機睇Youtube唔夠力播4K60
普通咁用 夠唔夠洗?
K5500只是1080P電視,佢個系統都係舊世代,D app唔知仲用唔用到

部機唔會Smart,另外好大機會翻新機,積木機黎
冇咩分別,同級機黎
43吋 推薦邊部?唔洗咁勁 又唔好咁廢
都係睇BUDGET
Samsung 43BU8100 行貨
$35XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
8. 支援Q-SYMPHONY
hdmi2.1 - 3米線傳輸上會唔會差過2米?
巴打我喺澳洲買$1300啊,香港平一節
price.com第一間
想問定電視上牆一般裝幾高?想買samsung 85qn85, 同埋想問samsung電視上牆散熱係咪好差?放枱會唔會好d?
你坐下時電視中央同你眼睛成水平線或低過眼睛少少

一般唔會好熱
多謝解答
you are welcome
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞