買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
電視首發真係好貴 一年後跌一半慘不忍睹
以前冇跌咁多

2022年經濟差先咁
折實價只是最真實價,包埋贈品

如果唔想要贈品要問Sales可唔可以9折回收
LG C3 會唔會有WiFi 6呢?
暫時睇資料,冇
一早話咗冇新Panel
咁唔知落架定繼續賣
岀埋SONY後,咁即係除咗4k144(如果有),除咗用上新Samsung/LG OLED panel外,其實冇乜特別改變

A95L, A80L, X90L係亮點

Z系列唔更新,可能少人買
演算法更新囉
睇吓4月UNY會唔會有9折

有嘅話差唔多最後機會

PS5,等Pro,依家嗰部,你要入坑嘅,一早入咗,甚至已經棄坑轉steam同玩GeForce

未入嘅,依家堆game未必吸引到你,甚至大部份有PS4都版,只係load game長20秒同畫質差少少
X90L
同一系列Panel,演算法改極都唔會有大分別

其他尤其P記LED直頭失蹤人口,分分鐘放棄亞州市場
X90L加分區嘛
慘,下次換電視無呢個SIZE或只可以食低階機的話.....
原來X85L做埋full array
即係=拎走左粒XR嘅X90K

唔怪之得冇咗43吋
其實上次行過k11 showroom 都唔係好覺黑位發灰
字幕同上下紅綠線都係聞mon先見到
但係a95L個亮度提升同遊戲模式都棄之可惜
然後等到2023尾又話A95M轉用藍色磷光同4個hdmi2.1
咁搞法永世都換唔到
真,本身諗住等qdoled 49吋,點知49吋係闊mon黎,50吋樓下係咪得返qn90b同c2簡?
48吋a90k差唔多同c2同價
買K算啦,水尾價抵屌

L唔等返半年以上都唔會減,最多都係送啲黃豆比你
A90K
今年d upgrade 都幾雞肋
但係game mode,4k120 dv,亮度upgrade 都是想要的
我反而對個split screen有興趣
可以一邊打機一邊開住隻App睇電視
呢個好虛無飄渺
比起c2,a90k有咩優點,除左係sony之外?
SONY轉死性?X85L都上FALD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞