買電視機 / 換電視機 集中討論區 (136)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
如果想平有以下 盛澤 水貨
LG 65B2 OLED水貨
127XX
Samsung 65QN85B 水貨
10XXX
Samsung 65Q70B 水貨
7XXX
所以係咪要配返Sony soundbar ?
不需要
SOUNDBAR支援HDMI CEC就可以
買部Nvidia shield pro, 唔再用Sony 個遙控
有無巴打知道早排avlife x85k連上牆個promotion,電視架個model係咩?
Sony SU-WL450
LX800唔係
唔係咁分

Panasonic就算係用TCL生產綫嘅機款都唔係貼牌機嚟,個技術同TCL自家都係唔同的
step巴想轉活動架 有無咩款唔洗轉過啲窿
唔知道
想問下巴打 $3500-$4800 50吋
睇TXB邊部最好(唔會咁濛,色ok)?
感謝
TVB得1080i, 一定會有D濛

LG 50UQ8100PCB 行貨
$41XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x2, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen5 影像處理器
7. 光度300nits

Samsung 50BU8100 行貨
$45XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
Sony KD-50X80K 行貨
$4800
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
LX650好似用埋TCL firmware
如果同tcl C635比
邊部好d?
TCL是垃圾
想問下sony 電視遙控係咪通用? 見到依家新出的model 都無數字鍵,用返舊型號遙控得唔得?
可以的~
謝謝巴打幫手
同路人就落力D 幫la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞