覺唔覺識得係淘寶買音響線既人好醒

792 回覆
703 Like 99 Dislike
你講個排 應該興起左iem整粒tick噠調音掣
算唔算係智商稅 加多粒野又無咁純

撈d銀落去 d聲通透好多
一雞兩味算係咁,而家綁埋一機2殼果啲堅係仆街。
一雞兩殼係點樣 無留意
今時今日上網買野咁方便

其實出街買野就係on9
畀既錢拎去交鋪租同一啲根本唔需要既店員服務
snake oil就係snake oil
與價錢無關
金耳大師多你兩條dna
覺唔覺買到件識爆炸的野好醒?
暖暖地先好聲
你喺現實世界可以用咩數據證明聽感㗎?你問得出呢條問題,就知你個人有幾戇鳩 😂
你知唔知耳機出廠係要做晒數據test架
樓豬不要搞事
仲以為求其整出黎都有人買
Hifiman依隻牌子係
大陸仔都喪屌既牌子 但係好多香港金耳牙叔鍾意 0qc工業風耳機 說明書教你要煲左機先有最佳效口
好多人未肯承認自己係木耳

我都係木耳 慳唔少錢
你咪再戇鳩喇~ 有咩數據係證明聽感㗎 ?
唔是,耳機出廠係要做數據test,係客觀數據既test
不過聽感暫時黎講係測唔到具體數據

而通常心理聲學上係會做「受控的聽音測試後得到評價——測試呢樣嘢既數據——用公式來統計出主觀同客觀既關係」
得出黎既結果只係一個統計,因為實驗既第一步「受控的聽音測試」既變數太大,都難以作準

而得到確切既聽感係要清楚大腦既運作方式,並可以靠數據讀得明,而人可能會因為心理方面各種因素,測出黎既數據亦會有變量

暫時黎講聽感點測?
其實可以用橡筋/膠貼,咁樣先冇味精

你當間間廠都好似你班傻佬咁 用人耳聽感 唔講數據黎做出廠test咩。得你隻閪耳係多過地球人兩條染色體 聽到連機器都test唔到既聲姐
呢樣真,鑒賞能力唔係個個有,自己聽到舒服就好,自己畀得起錢,覺得夠聽就可以,笑人用 cheap 嘢、貴嘢,以求獲得心理平衡先係最可笑😂
屌細力d啦 幾鍾意隻sundara, 2千蚊秒殺我隻3,4千focal

利申木耳牙叔
即係簡單d講 d發燒耳機線 電源線 超越左3.0既2.0usb線 有無實際物理作用係其中 數據完全可以反映到 但係金耳佬異於常人可以聽出超高hz頻率 聽到條線既變化 突破物理生理極限 係不可量化 2023越活越回去 安慰劑》一切理論
同你深入研究 你就笑鳩人窮能買唔起
轉個能頭就話笑鳩人以達心理平衡
人聲定位喺前定後又點測?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞