覺唔覺識得係淘寶買音響線既人好醒

792 回覆
703 Like 99 Dislike

Btw以前跟風係依間買左隻二千零蚊 用左都就黎十年
發覺同價位啲大廠既入門真係垃撚圾
最貴嗰一條會唔會有5%提升?
會iem聽出耳牛既享受
唔知
當年買嗰隻都下左架
但真係唔錯 到依家都冇換過冇壞
線嗰啲都係用佢default冇upgrade
睇得出寫果條友寫到好爽
我最記得之前有個post講usb 同hdmi線會畫面靚左,調那星仲同條友嘈左成頁,用條靚線720p都上到8k咩,仲有埋祼眼3d咁
你無金睛火眼姐 人地一早練成左
摩斯密碼機換條靚線可以出到1080p影像都無問題
啲大師點解釋機內啲線咁撚幼
因為 in同out都落左淨化器
機內線材影響無限接近於0
果條唔係線,係線型ic,5nm技術dac做抗燥+時鐘同步用
金係出名慢
整到啲聲好拖同有甜味
機箱都係,同款美亞貴淘寶幾倍
嗰時我都屎忽痕買個隻個樣係846 樣
d聲真心ok, 一定好過535, 但差過846, 人聲出同近, 人仔好似6前端係fiio x7 同dx200)

好耐之前了, 依家藍牙ldac已足夠
出街方便太多
樓豬阻人搵食
屌 我想講如果當佢係分線嘅話
真係會有用 只不過係你行街嗰陣
條線會條條揈,加啲重量會比較貼住個身體唔會係咁撞嚟撞去 純粹減低啲碰撞產生嘅聽診效應
但講到加舊銅就可以改變到聲音
就真心黐撚 戇撚鳩笨撚柒

如果係咁嘅話,你本身嗰條「升級線」都好撚垃圾
咁撚容易受到外來嘅嘢干擾到、揼撚柒咗佢啦
純粹係情感加分
老實講,黑膠碟個模每一次製作都會有損耗
唔記得整幾多個就會要換

算啦,係啲老人家買情懷姐

當年都金磚又amp 又盛成幾皮野
係靚聲既
但果陣成舊炸彈咁 19年俾龜逗中肯定拉鳩左我
最最大問題係d source
就算你肯俾錢都唔會快得過串流
加上藍芽耳機方便太多
同係街聽d 噪音已經影響質素
真係想享受既我會建議屋企聽耳牛啦
潮文
it's just all marketing
一揪二楞 (係街享受hires無損無失真級帝王享受)
要靚聲不嬲要係相對靜既環境聽,呢個唔係玩音響正確觀念咩你出街用對平平地無線降噪都好過好多耳機啦,出面人聲車聲風聲環境聲夾埋黎點樣真正享受?
聲音可以去到20kHz

心跳你一秒跳當你2下2Hz
1000倍數精度都係2kHz.

更未必講埋聲音處理器嘅計算精度timer frequency......

同你講都哂氣
銀最好
銀>銅>金>鋁
你連電學基本認知都冇就牙斬斬
好心讀多d書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞