覺唔覺識得係淘寶買音響線既人好醒

792 回覆
703 Like 99 Dislike
所以你明點解啲白癡仔一世都買唔到樓
木耳其實都係一種福氣
聽歌三步曲
首先檢查自己耳膜有無穿先 已經聽過好多獲金耳大神去整CM打耳模個時先知自己個耳膜穿左
第二步 醫好D鼻炎先好學人評聲
第三步 屏蔽心跳聲 腦放全開
正想講有一大班燒友真人奇撚怪怪同d巴膠鐵膠冇分別,頭dupdup,唔識同人溝通有樣睇,呢班人又係好鍾意跟風,見人買佢又買,呢排吹咩又跟住去,講d評價又好“巷”,冇咩見解反而大陸論壇d人屌得仲勁過香港燒友,件產品係擺明割韭菜唔鍾意直接講直接指出問題
IEM改機內接線較聲就聽過,又金銀銅

搞單元內線冇聽
其實成篇嘢聞到好大陣葡萄味,就係有用開 cheap 嘢嘅人笑鳩用開貴嘢嘅人on9, 以求平衡返自己係窮撚嘅自專心理。
可能我聽嘅歌手少
會買CD支持佢哋
慣咗轉歌入落player 聽
果時部dpx1 個2.5輸出真係大力啲
不過同其他機比都係好撚細力
我記得真係有膏貼貼落耳仔啲穴位去改善唔知咩健康
所以有啲人拆出黎換埋入面啲線
不過呢個就另一樣野
是撚旦啦依家 iphone + airpod 都唔會預好聲得去邊
Digital同analogue分別
理論上analogue冇上限 不過隻膠碟唔知
膠碟由個模啤出黎,個模只係用機床鑼出黎,可以存到幾多data?等如音樂合個金屬輪,你可以整幾多億個點係上面
其實成篇嘢聞到好大陣葡萄味,就係有用開 cheap 嘢嘅人笑鳩用開貴嘢嘅人on9, 以求平衡返自己係窮撚嘅自專心理。

除左呢句外,你有咩實際科學數據証明?盲測?聽感?國王的新衣?
仲有玩錫焊 , 唔同牌子唔同聲
玩到助焊松膏牌子 又係另一個境界
錫都變埋貴金屬
線頭上左層錫先再焊落去 同埋線頭唔上錫直接焊落去
又係兩種聲黎
其實啲焊錫用量對聲都會有影響架,而線既長度一定要一樣長。
如果鐘意嗰d歌我會上網買歌, 但買日文歌比錢嗰part好9 麻煩, 要搞一大輪野
買隻 仙女座 唔係好貴姐
同買樓差十萬倍啦
Ching平時有冇煲下d膠水
PX audio 的線一條2萬蚊

有錢就買來玩下 洗鬼上黎搵認同
用賤金屬定係貴金屬成份整線?
嗰時入魔嗰時同d fd有齊仙女座,同牌子貴d嗰隻vega, w60, w80, se846互相導9大家買新野
但最後都係屈服左係藍牙方便性上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞