覺唔覺識得係淘寶買音響線既人好醒

792 回覆
703 Like 99 Dislike
楊過都係比郭芙斬左隻手先做到重劍無鋒 大巧不工既高手境界啦
大神:失晒真 聽is侮辱我隻金耳
online聽frequency, 失乜春真,只有聽到同聽唔到
你信仰不足
請問聲點分冷暖?
你聽完有冇覺得凍左?
氣聚丹田自己感受下啦76
係公司唔好睇,會笑出聲⋯⋯
你唔係用啲好唔穩定嘅電
eg 小型柴油發電機
其實根本冇分別
深水埗叫做有現貨
等得咪淘囉
vocal大聲啲 回音重啲就話暖
高音大聲啲刺耳啲就話冷
看不懂,不怪你!
以上铁证如山,绝非杜撰。
lm
無錯,巴打你呢個比喻打得好岩

無可否認愈貴既野一定愈靚,但每個人追求既質素唔同,所afford到既budget亦都唔同
有啲人玩到60分效果已經滿足
有啲人要玩到99分甚至100分

問題在於自己會唔會比多10倍或者100倍既價錢,造求個20%或者更高既質素

同埋音響呢樣野真係好主觀,每人聽到出黎既野comments都可以唔同
幫你喺條線加幾粒電阻
等你有個「貴啲嘅線有不同效果」feel
hdmi 呢d digital 嘢都要買又鍍金又唔知咩技術買到貴一貴又唔見買條usb 要鍍金
公道講句 唔同耳機speaker frequency response都有唔唔同
金耳大師點都拗到
你要首先分到咩係電子味
我諗起黃子華個笑話
有條友比左20萬買套音響去聽電單車引擎聲

聽古典聽交響的有幾多過買過飛聽現場真正的演奏係點
音響線就真係好智商稅
以前睇過篇文話sennheiser個engineer講
跟機條銅線已經係佢地test好曬最想表達比用家的聲
咁代唔代表你用銀用銅銀混用金用外星金屬會差?
咁又未必,物質唔同傳導聽感唔同就一定
但係咪好聽左? 咩叫好聽? 你plot埋graph出黎同佢講音域差過原廠但佢覺得好你都吹佢唔漲
你地講任何問題我都可以用大師理論駁返你
無開冷氣聽,確實好暖
feversound 話有用就有用啦
換個lightspeed 拖板 換下線幾多野玩呀 ....
呢度好多信徒架
話國仁乜乜乜點點點
感覺所有音響佬嘅問題都係源自於對電子工程同聲學一知半解而嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞