覺唔覺識得係淘寶買音響線既人好醒

792 回覆
703 Like 99 Dislike
我當年就係上網見到人討論依隻 有人提出跟機個條原裝橙色線十分高汁 買升級線既都係on9 先交少左咁多學費
唔會曬到命, 正常人只會覺得佢on9
依家大方向係藍牙

出街咁9 嘈, 買個有降噪, 支援ldac/aptxhd ge耳機, d聲唔會差得過上面綁到成隻糭咁ge野
降左噪基本上已經天生優勢過無降噪ge耳機好多
仲未計方便到仆街, 唯一缺點係前端唔可以係iphone
國磚依家都唔抵玩
好幾部都過萬
有冇人玩過Hivi或者swan嘅喇叭
冇錢買貴線就整條短啲嘅用

而家用緊條35蚊嘅,每聲道四呎長

是但喇 搭程地鐵都唔會分到Aptxhd定AAC嘅喇
最好既導體是純金吧
咁不如用鋁算啦
條爛鳩線要用金做 個單位係咪要去到nm
ldac同 aptx分到
asr 班友話直接買個靚喇叭仲好
fiio用黎收射ldac是唔錯,唔使1000
但當佢是dac用就唔掂,d聲都算是好一般
portable 索六萬
講真,錄音同做mastering果時用果對monitor同間房嘅吸音已經同自己屋企唔同,自己又唔係喺現場睇住佢錄音咁點會知原聲係點?
根本玩Hi-Fi講高保真係多餘,呢條線又話高音甜果條線又話中音出所有嘢都係color緊個tone,個個只係追求緊自己中意嘅聲,心目中嘅聲,過多幾年對高音冇咁敏感又唔同咗聲,所以幾時都話自己啱聽就夠呢句係真
你金磚入面冇換12絞9N冷凍線
點可以作準
出街一係用主動降噪一係整CM不過就算係fit 嘅CM 嘅隔音能力都未必有依家嘅主動降噪咁好,尤其係對付低頻噪音
係應用範疇唔同
好似火箭同汽車速度都唔同,
各自嘅結構不同有咩咁出奇
你冇必要訴諸權威
睇到依到笑到肚痛
我都係係呢個po先學到呢啲新知識
真心 啲個po啲資訊仲有用過hkie 啲19 talk

諗住過兩日落ssp拎多啲資料

希望今次篇thesis上到IEEE
咁洗唔洗鍍金?係精益求精 唔係訴諸權威
銀鍍金導電會好d?
悅耳視聽
以前好多舊登仔推依間
做唔起就係淘寶
做得起叫qdc啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞