覺唔覺香港好少靚仔

806 回覆
505 Like 580 Dislike
我睇完樓主D圖之後心諗:樓主盲人黎?

化濃妝都講得出淡妝,班女人凈係搽遮瑕粉底果D已經變兩個唔同既人

我已經費事講佢地P埋圖,男人老狗我無聊走去睇下youtube D化妝教學已經覺得好撚誇張,柒頭都變女神

香港男仔不予置評,但點講都好,男人老狗化妝我未接受到

男人老狗care個look我已經接受唔到

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

個問題就係你地覺得無問題

你都痴撚線
大把人將其他人嘅目光放好低priority
自已舒服咪得
要為其他人目光改變單身一世好過啦

痴線乾淨整齊好撚基本姐
唔怪得連登咁多人單身
同上左妝既靚女比,係少架啦

呢點無爭議
華人地區黎講香港已經算多靚仔

例子?

拿 例子呀

唔怪得連登仔話自己個個中上正常樣啦

其實佢個樣已經好過好多連登仔

突眼青蛙咁都有人話靚仔 笑撚死

人地串緊連登仔仲差啊
唔好整容同化妝
街都唔敢出

膠咩姐,不願面對?
唔好話整雙眼皮 下巴叫微調唔算整

化濃妝都講得出淡妝,班女人凈係搽遮瑕粉底果D已經變兩個唔同既人

我已經費事講佢地P埋圖,男人老狗我無聊走去睇下youtube D化妝教學已經覺得好撚誇張,柒頭都變女神

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

你都痴撚線
自已舒服咪得

痴線乾淨整齊好撚基本姐
唔怪得連登咁多人單身

到底講緊靚仔定乾淨
龍門就快搬爛
其實樓主都係話港男污wea
唔執下自己個樣啫
使唔使玻璃心碎到一地都係呀
同埋身邊有D 女仔fd話接受唔到男人化妝,所以唔係得男人先覺得唔需要咁做

總有女仔欣賞D大隻/有內涵既人,不過比例肯定少過D外貌協會好多

我覺得係因為好多女仔都崇泡,靚女好樣衰女都好

連D啊嬸都可以一邊坐地鐵一邊用手機煲韓劇

你由頭睇多次啦
邊個叫男人化妝啊

廢事又比人屌崇韓
講多次我淨係睇美劇同漫畫
同上左妝既靚女比,係少架啦

呢點無爭議

唔講唔識化妝既
化妝既效果真係好強。

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

現階段係接受唔到

但係我覺得過多一排會出現風氣上既轉變,話唔定以後D男仔真係會化妝

早幾年根本從來冇聽過男人化妝,近兩年已經開始有新聞/討論區有人講

由頭到尾都無人叫油頭毒撚化妝喎
我自己都接受唔到男人化妝
我睇曬d comments都係叫港男整整齊齊、乾乾淨淨、修下條眉、皮膚差都護膚喎

皮膚差呢個有D難搞,青春期男性既荷爾蒙爆發一勁起上黎,真係好難搵個皮膚好既男仔

你話整齊乾淨呢D,common sense,總有人唔接受呢個隨得佢地

但皮膚差好難講,我相信好多巴打都有做足潔面,但唔係話勤力就得
唔好整容同化妝
街都唔敢出

膠咩姐,不願面對?

大把女無整過都好睇
你估香港真係好似台灣日本韓國咁多人整咩
油頭毒撚就真係唔願意面對自己樣衰既事實啦

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

你都痴撚線
自已舒服咪得

痴線乾淨整齊好撚基本姐
唔怪得連登咁多人單身

到底講緊靚仔定乾淨
龍門就快搬爛

乾淨啲會靚仔左
但話緊你地連執正自己都懶
所以香港相對少靚仔

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

你都痴撚線
自已舒服咪得

痴線乾淨整齊好撚基本姐
唔怪得連登咁多人單身

到底講緊靚仔定乾淨
龍門就快搬爛

上面好多人都講乾淨修下眉都已經叫靚仔
咁都搬龍門
你睇多次上面張油頭毒撚變靚相啦
唔好整容同化妝
街都唔敢出

膠咩姐,不願面對?

大把女無整過都好睇

但同時大把唔上妝既女只係正常

你出街9成港女都上妝
你用上妝既女去結論 有d偏頗姐
我成日照鏡都見到個 唔知叫咩名呢

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

你都痴撚線
自已舒服咪得

痴線乾淨整齊好撚基本姐
唔怪得連登咁多人單身

到底講緊靚仔定乾淨
龍門就快搬爛

乾淨啲會靚仔左
但話緊你地連執正自己都懶
所以香港相對少靚仔

點先為之正先
剪指甲洗面洗頭
一時講打扮一時講基本清潔
其實樓主都係話港男污wea
唔執下自己個樣啫
使唔使玻璃心碎到一地都係呀

連登多油頭毒撚無計

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

你都痴撚線
自已舒服咪得

痴線乾淨整齊好撚基本姐
唔怪得連登咁多人單身

到底講緊靚仔定乾淨
龍門就快搬爛

咁都搬龍門

嗰個已經係打扮啦
香港好多女都唔化妝嫁啦

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

現階段係接受唔到

但係我覺得過多一排會出現風氣上既轉變,話唔定以後D男仔真係會化妝

早幾年根本從來冇聽過男人化妝,近兩年已經開始有新聞/討論區有人講

由頭到尾都無人叫油頭毒撚化妝喎
我自己都接受唔到男人化妝
我睇曬d comments都係叫港男整整齊齊、乾乾淨淨、修下條眉、皮膚差都護膚喎

皮膚差呢個有D難搞,青春期男性既荷爾蒙爆發一勁起上黎,真係好難搵個皮膚好既男仔

你話整齊乾淨呢D,common sense,總有人唔接受呢個隨得佢地

但皮膚差好難講,我相信好多巴打都有做足潔面,但唔係話勤力就得

你估女仔唔識生荳?
黎m爆得仲勁啊

所以咪咁多油頭毒撚囉

有咩問題

你都痴撚線
自已舒服咪得

咁你地就唔好呻比人派卡 話女人都係雞
唔好整容同化妝
街都唔敢出

膠咩姐,不願面對?

大把女無整過都好睇

你出街9成港女都上妝

有咩地區女人會唔化妝
次次講親呢啲話題都叫人落妝先講
又話男人高度天生無得救乜乜乜

老老實實你地做下gym
個膊橫啲long得起件衫都差好遠啦
十個有八個都瘦削兼a膊
又瀨三瀨四
同港女話自己天生飲水肥有乜分別

有咩問題

你都痴撚線
自已舒服咪得

痴線乾淨整齊好撚基本姐
唔怪得連登咁多人單身

到底講緊靚仔定乾淨
龍門就快搬爛

咁都搬龍門

嗰個已經係打扮啦

去荳護膚你想點分做打扮定乾淨?
唔好整容同化妝
街都唔敢出

膠咩姐,不願面對?

大把女無整過都好睇

你出街9成港女都上妝

有咩地區女人會唔化妝

所以咪話你用上左妝既女同男比
一定靚女多架啦 我唔反對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞