覺唔覺香港好少靚仔

806 回覆
505 Like 580 Dislike
香港好多男既懶得執自己個look
其實改一改會順眼好多

係 根本唔係少靚仔 係好多好懶嘅男仔
樣唔差有身高,有時係街會有女仔望我,有時搞到我唔好意思
香港好多男既懶得執自己個look
其實改一改會順眼好多

係 根本唔係少靚仔 係好多好懶嘅男仔

係,我中學果陣都係咁,我d男同學好多都會朝早洗左頭先返學,但我果陣為左訓多15分鐘同埋唔想一日洗兩次頭咁多所以無洗,當然更大原因係我頭髮比較乾,起身都唔油,係d頭髮彈下彈下咁返學囉
但係去到大學知道整個人既outfit都好重要先真係會打扮下自己,特別presentation既時候真係執正d個樣,有d individual俾分既真係會高分過d hea既組員就算係group basis既分數都會因為你有執正d而成組加分
(;´༎ຶД༎ຶ`)
(;´༎ຶД༎ຶ`)

(;´༎ຶД༎ຶ`)

笑乜撚啊 屌你
都真係
靚仔又真係少見
如果女仔有7分叫靚女既話
男既應該要有8分以上先叫靚仔

你唔覺成日都見d仔對d女評頭品足
但好少見d女講d仔咩

因為外表唔係你地睇男人既最重要criteria囉
真係靚仔果個你自己偷偷地去approach啦,仲同班姐妹評頭品足唔驚班姐妹同你爭食咩

咁既然你地咁重視女人外表
女人重視男人事業或者荷包有乜問題?

無喎,絕對無,我仲好欣賞你將事實講出黎
而且搬龍門然後再掩飾自己搬龍門先係最大既問題

紅色果句我有冇講錯呀

搬左咩龍門?

我自己圈子d女無個係咁
都真係
靚仔又真係少見

係真係少
香港d仔唔打扮都咁少靚仔
個個都打扮既,咁靚仔就更加難突出
都真係
靚仔又真係少見

係真係少

男仔打扮指普通儀容清潔?
定化埋妝
其實真心好多女落左妝沖完涼個樣差勁鳩遠

反而好多男仔其實執一執會靚仔同型好多
都真係
靚仔又真係少見

係真係少

男仔打扮指普通儀容清潔?
定化埋妝

利申先,我係巴打
你首先要理解一下女人眼中乜野叫「乾淨整齊企理」既男人
如果你係油頭暗瘡毒撚,咁去頭油去暗瘡脫毒只係第一步,去晒暗瘡之後就要做護膚,等佢唔好再出新瘡,新瘡加舊印真係好核突。
髮型方面其實男人頭髮長得好快,你同一個髮型真係3,4個星期好去剪一次,你地成日笑d比比鳥頭,係髮型方面其實面形比五官重要,女人可能oval face shape係最屈機方形最撚慘,而男人就其實方形先最屈機,咩髮型都夾到,包括你地恥笑既比比鳥頭。如果唔中意既就剪短佢,gel上去類似quiff咁。如果你輪廓出d,咁兩邊可以剷短d, 如果你輪廓無咁出,咁就唔好剷咁短。出街前gel下佢整齊d都已經好好多。
著衫rule no.1 去咩場合著就著咩衫著咩鞋,我諗你都唔會係謝師宴毒撚,你應該明。普通出街v 領淨色黑白灰tee係最穩陣,留意白tee唔好有汗跡。褲,冬天就深色slim fit牛仔褲or chino加boot, 你唔夠高可以增高,夏天slim fit同樣都係牛仔可以花小小,同埋chino, 不過全部短。
手錶,亦係一個重要既item, 唔可以唔戴,係男人唯一既配飾。你來自咩階層就戴咩錶,記住你唔係離地階級既你搵到錢儲到錢都係買rolex好啦,你買到隻patek phillipe, 都唔會令你成為戴pp果個階層既人。以rolex submariner做例子,夏天出汗,唔好戴皮帶,鋼帶夠做,秋冬天可以nato可皮帶可以鋼帶。
記住,作為一個男人,外表唔係你最重要既野,唔代表你可以唔執。你既事業荷包同埋你身肌肉好緊要,你唔操肌你老左就知慘,無事業你唔會有女人,老左一樣慘。你真係要玩衣著既,你洗錢去造suit啦,男人fashion係得呢樣有野玩。仲有,其實對人既態度先係最最最重要,女人唔中意既,其實係唔尊重女人既男人,亦都唔會中意樣樣負面既男人。
補充多一樣,你做到一個望落乾淨既男人,但你要搭地鐵搭巴士,姐係要同人迫,咁如果你有陣味就大獲啦,第一眼果個印象乜都無晒。
我其實求撚其 游開水
札top-knot出街就算 唔會gel頭
我其實求撚其 游開水

top knot就係佢地唔中意既野
我其實求撚其 游開水

但all back wor
我其實求撚其 游開水

女人眼中既乾淨係一種整體既感覺,係,感覺黎,仲要係整體,就姐係白白淨就好似真係一定無性病咁樣
所以我明你係咁拗,應該咩都唔洗搞都靚既,先係靚仔靚女,但上面位唔知真係絲打定其實係扮絲打既巴打就話點解唔可以比較上左妝執正左既樣呢?
就係男人同女人既分別囉

總之,女人覺得你乾淨,你就係f**kable, 佢地覺得你唔乾淨,你就係non-f**kable, 就係咁簡單。
你f**kable唔等於有得你f**k, 果d咩事業,上進心,錢,靚基因,大方,溫柔,大男人...仲有好多條件同形容詞,先係令你有得f**k同埋可以f**k幾耐既位
我其實求撚其 游開水

樣子問題
我其實求撚其 游開水

你係鬼佬或者得,又或者你想吸引既係鬼妹就或者得
現代東方女人本身就唔中意男人長頭髮
我其實求撚其 游開水

樣子問題

札得topknot 都會首先明白預期既代價既
我其實求撚其 游開水

你係鬼佬或者得,又或者你想吸引既係鬼妹就或者得
現代東方女人本身就唔中意男人長頭髮

我唔係好長 一般all back留長少少,咁可以札條直線辮
我其實求撚其 游開水

女人眼中既乾淨係一種整體既感覺,係,感覺黎,仲要係整體,就姐係白白淨就好似真係一定無性病咁樣
所以我明你係咁拗,應該咩都唔洗搞都靚既,先係靚仔靚女,但上面位唔知真係絲打定其實係扮絲打既巴打就話點解唔可以比較上左妝執正左既樣呢?
就係男人同女人既分別囉

總之,女人覺得你乾淨,你就係f**kable, 佢地覺得你唔乾淨,你就係non-f**kable, 就係咁簡單。
你f**kable唔等於有得你f**k, 果d咩事業,上進心,錢,靚基因,大方,溫柔,大男人...仲有好多條件同形容詞,先係令你有得f**k同埋可以f**k幾耐既位

有道理
受教了
我其實求撚其 游開水

樣子問題

咁你繼續
我其實求撚其 游開水

樣子問題

咁你繼續

無野好繼續 只係想知咩叫女人眼中既乾淨
而家明了
我其實求撚其 游開水

樣子問題

咁你繼續

而家明了

我都好同意樓上巴打講
係睇整體感覺

樣子問題

咁你繼續

而家明了

我都好同意樓上巴打講
係睇整體感覺

即係短髮 all back 都唔夠?
要無汗毛咁樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞