陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
話叫mirror邊個邊個唱乜乜乜,到時又會挑剔又話普普通通,表演得好又會乜乜物物,衰左又話依樣嗰樣問心啦連登仔
唔質疑同批評點顯得出自己係出類拔萃
我崇日jpop撚都講唔出佢嗰啲豪言壯語
無啦 廣東話都唔入流 無外國人聽架
比較下又唔洗死既
加上唔少人都話唱得唔差
連本地人開波都睇低自己
果然香港人夠特別
係香港唔會有人用心欣賞
永遠都係負面
係陳柏宇自己轉唱法
佢依家已經完全唔玩以前你瞞我瞞果啲時期成日係到撚假音
啲人仲以為人地會唱唔到先好笑
撚假音轉音只係好初級既技巧, 依家咁唱好唔好聽另一回事, 但唔會係唱唔到原key囉
韋禮安嗰啲就算獻醜
如果可以(難聽版)
好有開年氣氛
有咩feel 好唔好聽 都要人過問

聽歌都要爭世界第一
因為日本人聽完會覺得:
一個香港歌手唱咗一首好平淡嘅歌

Who fucking cares你感情深咗乜乜柒柒
日本人未聽過首歌又唔用原key
完全唔impressive
捉到鹿唔識脫角
琴晚凌晨三四點,
每隔一個鐘就多十幾萬view,
啲人唔洗瞓,
定係咩原因
起碼個個要Avril Lavigne 中島美嘉級數先比上啦
廣東話太多噴氣字母,而且好難做到日文咁名正言順將ka唱做ga,廣東話會以為你鬼食泥咁
同樣音高廣東話難過地球上9成語言好多,所以先唔會好似日本男聲咁閒閒地都B4C5
都有既
咪堆姜粉無限包容超正面囉
望下blackpink都屌hea既時候
班姜粉仲無限支持緊
正面到我都驚
你確定鬼佬會覺得呢兩首好聽?
你啱睇中國好聲音
上親first take係咪得sony music嘅人?
連登姐 乜鳩都踩
睇下YouTube 各大媒體都係讚
大師覆我未想知呢個舞台嘅層次係由你定or sony定
撐自己人有咩問題
唱歌唔係單純既撚技巧行為黎
一味追求高音果啲只係大陸果種水平, 全部一上去就死扯高音, we嘩鬼叫咁純玩技巧
連eason後期都鍾意玩低音
香港人只係鐘意睇人仆街
好難去認同同讚賞
佢地都係睇view做人啫,如果佢個target只係日本自己個市場就唔會請外國人去唱啦
Cello先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞