陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
其實陳柏宇聲底屌打HK其他男歌手
不過佢掛住湊女變咗煩膠先紅唔到
一個歌手唱歌唔係有假音有高音就叫有特色架
你不如去聽返大陸啲歌唱節目咪算
估到你咁講
好唔好聽好主觀
但掂唔掂可以好客觀
剩餘一個未食過牛扒嘅牛扒呢樣食物好唔掂,一個食家或者廚師聽到會覺得可笑
估到你咁講故仔咁
好唔好聽好主觀
但掂唔掂可以好客觀
正如一個未食過牛扒嘅人
話牛扒呢樣食物好唔掂,一個食家或者廚師聽到會覺得可笑

咁當然言論自由你講乜都得啦,我都係串下你地姐
真 … 明明本身係好事,香港人上 first take
雖然係 Sony 人既關係,但都係好事
而且佢表現無問題丫,係個編曲唔同

不過睇返佢舊片佢把聲好靚,可惜傷左 …
連登啫 連登總係有啲眾人皆醉 首歌降哂key好易唱冇技巧乜乜柒柒咁
期待用作品說話嘅歌手表演下
本質係自卑
一種係期望人哋上去炫技、「威畀日本人睇」
然後發現不似預期自行失望
另一種就由頭到尾都踩踩踩
連香港人睇佢留言支持佢呢啲合副情理嘅行為都貶低做洗版刷views
個人力量Loop算唔算
想聽陳柏宇唱固執多啲
你比較好笑
Sony旗下有幾多歌手?
佢有大把舞台
呢個係佢嘅世界級舞台,佢亦都有好多2洗嘅舞台
冇資格,做咩要sell?
CHANEL嘅展示板會放一啲自己嘅失敗品?
你好好笑
fb班豬都係咁
始終第一個廣東話上first take, 點都要支持下
香港人真係好難服侍

所以唔支持本土音樂人
又講到得香港獨有咁
係有一班唔抵得人好既
你搵Eason上去降key浮誇佢地都會屌
首歌佢都唱左好多年
我諗就算原本5音不全,經過咁多年練都唱到
不過作為第一人係抵讚既
大公司肯擺資源比香港歌手點計都係好事啦

不如等搵到幾個日本仔笑鳩陳伯嘅comment先輪到香港人自己諗啦
起碼5成view係沖住The First Take個名去
不過都係好事黎,多啲人接觸廣東歌
個人中意呢個版本多啲

www.youtube.com/watch?v=CCsLqXB6H2Y
爭光啦,韋禮安個兩隻廢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞