陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
咁”per say”正啲既
咦!你拎過啲咩出黎呢請問
我需要教精垃圾?
老老豆豆唔識聽 對音樂冇乜研究
聽完純粹覺得幾好聽
但睇完呢個post開始覺得有少少慚愧
原來我欣賞緊啲咁麻麻地咁一般嘅嘢
覺得自己好柒 浪費哂屋企人咁多年供書教學
唉 咁冇taste學人聽歌 都係縮返入老母個閪度先
聽首歌都聽到有優越感覺得自己高人一等
利申唔覺陳伯唱得差,但根據TFT亂鳩咁改如果可以嘅經驗,我覺得係sony弱智多過陳伯唔敢唱
陳伯= 香港人支持香港人
mirror= 柒出國際
香港人啲雙重標準真係仲癲過支那
On9
見過啲阿叔買幾百張VCD抽一張握手券未
陳伯刷view 笑咗
係 一定冇 0個日本人聽 連唔小心㩒到都冇
當年beyond去日本錄音完全係自費順便旅行 邊有日本人聽
我google就睇到下面篇咁嘅報導,有去學唱歌喎,希望令聲線雄厚啲,比起以前係雄厚咗喎。依位大師咁有料講多啲等大家學下野嘛

陳柏宇接受《明周》網上節目《傾樂先發覺》的主持人丁健峰和郭子蔚訪問,分享創作音樂感受。

Jason表示今次的專輯團隊合作過很多次,彼此對大家的崗位很有信任,一步步溝通。入行十多年,曾奪得叱吒樂壇「我最喜愛男歌手」,但Jason仍不忘提升歌唱技巧,最近更積極跟導師學唱歌,「最重要是改善壞習慣和將聲音再發展,可不可以學完這種聲音便放在這首歌,或者第二首歌?可以,理論上演繹應該跟感情掛鈎,但你要運用到不同的感情,首先要有基本唱歌技巧,這個技巧是無止境,我希望學習唱歌的過程,令我的聲線雄厚一點,不容易失手,自信心提升,理解聲線應該怎樣運用。」問他以前的壞習慣改好了嗎?他笑說未改到,壞習慣實在太多,例如吸氣的預備,要打開裏面(體內)的空間,音域有多闊?都要練習和習慣,「當我收到份譜時,我會先唱一唱,再看看歌曲旋律、填詞及編曲方面。」
香港人洗撚樂壇咩
你睇下鏡粉就知啦,搞串晒搞臭晒搞閪晒
鏡班撚屌成班努力感冒人

一個樂壇高低在於本土人質素高低
接受現實啦香港退步過70,80,90年代
咁點呀
係咪香港人唔應該睇呀
唔知班鏡狗聽到會唔會好開心
聽陳伯講好似仲係THE FIRST TAKE要求重新編過
Sad but true
呢班負面撚真係好弱智
珍,高音呢d好基本
利申:平時聽開帝女花,成首假音唱
同埋嗌
照你咁講單春首不如不見應該係垃圾
係呀係呀 好撚威架
睇見你呢D就辛鳩苦
佢唱到讀歌咁bor
你有咩資格話人冇資格
台仔咁護短韋利安唱國語受眾又多d都一個月先100萬
香港人咁中意屌自己人一日都差唔多追和其實真係好撚癲
浪費晒呢個機會
唔係一定要sony邊到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞