陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
唔係唔啱我口味
我覺得佢唱得幾好,但佢未去到呢個舞台嘅級數
學吓聲樂,學吓樂理,聽多啲除左pop之外嘅歌,你哋就唔會咁膚淺
不過都係果句,言論自由,你哋當然可以評論
我都係串下你地
如果可以改編明顯唔掂無乜好拗
降左幾個key
第一日識香港人咩,香港人就係鍾意屌屌屌架啦,仲要去first take首歌到屌,真係丟架
唔好撚ON9啦, 邊會有日本人㩒入去聽呀 仲要幻想唔少

D留言打日文話自己係香港人既都算, 有D打日文扮日本人真係柒撚到唔撚敢睇架
YOUTUBE一早轉左計法啦,你一個人狂睇都係得 1架渣
好唔好聽就主觀
掂唔掂就好客觀
你講緊乜撚野
咁good 唔good又屬於主觀定客觀

歌唱比賽,都有啲評判比高分,有啲比低分啦
咁你又會叫d比低分既返去聽多啲歌先啦
你比高分人姐,唔代表人地個標準同你一樣
你唔可以因為人地個標準同你唔同,就斷定人唔識貨
On9新香港,明明已經好高質,係又吊唔係又吊
真係講得好好
好心 sony啲音樂總監 工程師 樂手唔好咁膚淺
你聽過幾多首jazz?
講嚟聽吓
唔掂喺邊度唔掂?
純粹主觀覺得唔好聽嘅話,咁咪即是我上面嘅例子你未食過牛扒唔掂

如果你有聽開Jazz,我唔介意同你慢慢討論音樂嘅結構,討論下呢個風格似邊個嘅風格,係Jazz嘅世界呢類風格叫乜?到底受唔受歡迎?

唔掂?你哋香港人啲嘅藝術細胞就唔掂
你依d咪有口話人冇口話自己
講緊陳伯又要借d依拉埋mirror
香港人唔比聽架
有view 但係琴晚幾個post屌緊佢唔唱原key 人地本人開live話鐘意呢個版本 冇人理
同意,首歌原版用假音唱有感情d, 唱得輕d,個tone sad d,新版真音平平無奇,無咩起伏震撼,唱得好safe
屌賤種陳奕迅就另一樣嘢啦
呢單本質只係sony music嘅商業企劃
係啲人睇得太重姐
算唔算見證新潮文
巴打嗰種自信同Royal級有得揮
你聽唔聽得出係乜嘢和弦進行?
你知唔知係乜嘢風格?你有冇聽開呢種風格?呢種係乜jazz?
如果你成為為身邊世未食過牛扒嘅話,你有冇資格話牛扒

你當然可以話唔好,你當然可以話牛扒唔好食,但係你喺藝術嘅角度去評價佢唔掂你哋真係收皮啦
唔係咁嘅意思
最好笑係日日笑鳩支那好聲音賣弄技巧
到人地特別編過曲再降key唱咁有感情又話冇晒假音
都唔知班人想點
咁我玩開音樂聽開音樂,咁當然有自信啦
咁呢樣係我嘅專業
見到唔識嘅人喺度話人唔掂,我比較好奇姐
實大把日本人Subscribe咗見有update就去聽下或者auto play唔覺意聽咗,不過3唔識7好少會留言
唔敢唱原key
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞