陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
咪又係扮黃既建制viu,只不過最近藍鏡衰咗咪捧住其他扮黃歌手先囉,你估啲view係香港sony點既咩?咁既速度同做法,同以前藍鏡啲新MV一模一樣,你睇住啦,最後個點擊數應該同平日藍鏡MV既數,再攞返個平均數,差唔多同一班人做,係咁上下啦
初初開始聽都覺得有啲怪 但聽多咗幾次後 發覺越嚟越正
令我諗起slam dunk電影咁
大家對原版太有印象好想表現出原有味道
有d觀眾覺得新版好正有另一風格
有d人覺得好唔知點解要硬改
之後兩方互屌覺得對方盲撐盲屌
姜b啲歌閒閒地都過千萬啦
炫技
但首歌本身係啲大路九把刀文青野完全唔夾
已經多過r.i.p
多得鏡粉玩爛香港啲views
你有幾可聽過台灣歌手啲view係刷返黎
咁係咪證明其實香港一路都有唱得既台前 不過係幕後無料 所以去到日本成件事唔同晒
公道講句, sony既話搵黃妍仲好啦
佢作啲歌其實唔差
真 香港人真心難服侍
日本人要刷就癲好多啦
人又多過你

呢啲算好小事
差好遠 日本歌手的話起碼有一半唔係日本人
我識編過首曲就好,我都好有興趣聽下如果佢低8度首歌,可以點改。
悶既原因係因為佢冇高音。啫係一首歌只可以改高唔可以改低先係好既改動?
咁改呢首歌應該改高8度就好?
係,無錯,佢的確冇以前咁高音。但佢同佢以往首歌個d detail 位唔同左。無言的親親親個到都唔錯呀
我唔係叫你真係走去改 而係叫你試下hello 副歌變成低音後效果會點

你搞清楚而家無話改高等於好 而係話將本身高既地方改低後會令首歌差左幾多,你都識話hello有高有低,如果改成無高有低係咪差好撚多心照啦

唔該搞清楚邏輯再駁嘴
真!
雖然任何事情同地方都有正反意見,但香港永遠係反面行先,點都踩咗你先
到之後件事個反應好好、好正面,就出返嚟攞光環
但其實有好多嘢唔再出現,都係因為呢種踩咗先嘅行為
香港有咩好留戀? 我就至憎香港~
徹底擁抱全球化同西方化好過~🇬🇧🌎 香港嘢?🇭🇰 無興趣~
你地香港多嘢睇, 不代表我一定要睇, 外面世界更加多好嘢睇🇯🇵🇰🇷🇺🇲🇪🇺, 水準重係世界頂尖🌎
世界咁大, 我既興趣同生活態度, 做乜一定同香港有關? 人生時間有限, 咁既然時間咁有限既, 點解唔投放係世界一流水平既事物上?
你地又點解要俾「香港人身份與前居住地」限制左自己既行為呢?
剛好路過, 想同「你地班香港人」講:「呢個世界好大架, 目光唔好局限係香港好冇~」🌎🇰🇷🇯🇵🇺🇲🇬🇧🇪🇺
利申: 係2018年因厭倦香港人而移民英國
抖氣聲大到。。。。。。
Edan MV都200萬
每3個香港人就有一個睇過
有冇諗過係啲人要求越嚟越低先會令到好嘢唔出現為撐而撐同為踩而踩都冇必要

但呢首編曲同唱法上都係過耳即忘 簡單講就係唔耐聽
有冇諗過日本人都冇睇咁重view 係香港人死要面乜鳩都要刷
連首歌都唔同,點比較?
真啊 一邊做緊廢老一邊屌廢老
勁中
韋禮安隻如果可以改編到好難聽
深情歌變到好似花fit雞蟲feel咁
用1.25速播會好聽好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞