陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
夾好架啦,香港捧人係咁,搵班打手扮fans同埋普通網民係個網度吹同帶風向,之後網媒同傳媒就裡應外合咁去報返班打手,做到好似現象級咁,引班跟風狗去跟,mirror係咁,之前某啲有後台既歌手又係咁,甚至政治事件都係咁,成功帶咗一班人去死,仲要扮黃吸水
第一次聽嗰時諗着舊嗰個旋律
一開頭覺得陳伯好似朗誦緊咁

90萬了
老老實實,香港咁多人聽英文日文韓文歌
有幾多人啲外語程度真係聽得明聽得準啲歌詞
有啲根本無學過韓文日文咪又係照聽
睬佢都生芒果

有料就唔係齋做YouTuber「教」唱歌啦
姐係Sony搵個冇人識又唱歌水平一般嘅歌手倒自己米啦
Sony唔請你入管理層真係大損失咯
佢把聲帶傷過係咪要唱到永遠唱唔到先叫爭光?
你識閪咩保安仔
乜都比你睇通哂
香港未來靠哂你
我覺得新版好過舊

舊版高音好造作,為高而高
扯埋旗 應該6m views 走唔甩
你唔係天真到以為得香港fans會洗view下話
鏡狗邏輯係非常人能理解

唔係MIRROR嘅佢哋就話人洗view

點洗都唔夠佢哋買view咁叻
佢唱得唔係差,無人會咁無聊特登俾dislike
俾正評你嘅全部都唔係香港人
俾正評呢個post嘅又全部都唔係香港人

你呢啲人至晒9氣,永遠放大負評
成日喺度香港人唔值得乜乜乜
癡鳩撚線
鏡狗會dislike因為陳伯唱得好過啲鏡
Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??
https://lih.kg/2458462
咁嘅話香港八成歌手都俾人唱衰啦
冇料扮四條
唱到但唔會有以前咁駕輕就熟
同埋好易會失手
唱多首霸氣情歌啦
把聲勁sweet
咁人地日本歌手唔通又屌鳩人有9成日本人留言?
好聽喎
有啲感動
其實呢個是高音歌手永遠要面對的問題

高音歌手的優勢在於人少,
可以展示的技藝更多,亦更倚賴天份

香港以外絕大部份的文明地區都會對高音歌手看高一線
基本上歐美日韓什至中亞、東南亞都是一樣
Tenor 在歌唱比賽、選秀有壓倒性的優勢

不好成日講大陸bad taste

歐美的Euro vision, the voice, got talent, idol, X factor,基本上十個有9個出到位可以在巿場佔到一席位的 如Kelly, Adam, Leona, 基本上全部都是連登口中靠show off 唱功,爆高音 的 歌手

高音歌手易上位,但比低音歌手,口水歌手要面對的問題是佢地好靠天生的優勢,當年華老去,或者生活狀態不夠自律就會出事, 強如 Whitney 同 Mariah 都會年紀大左降key
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞