陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
其實都要人哋俾面你先有機會上去人哋度唱
Mirror真係一個笑話
陳伯邊有呢d整色整水既操作
你先聽得少
發覺香港人對自己人先咁高要求
香港人支持自己嘅歌手有咩問題
其實就算係鏡粉,支持自己鐘意嘅人都合理嘅
佢之後認真唱你唔講
唔使喺度反嘲
香港人聽音樂聽得少真係事實
點解姜濤嗰啲可以紅起,因為真係觀眾嘅問題

有時真係正視下自己問題
唔係話人哋懶勁
每個人鍾意聽咩歌係每個人嘅自由
但當用藝術嘅角度去批評嘅時候,係咪應該聽多少少先去判斷?

我都知道香港人工作比較忙,大家講股票可能比我叻,大講音樂藝術,真係仲要慢慢浸下

我強調
任何人聽音樂嗰度有自由,生活忙碌,聽啲簡單舒服嘅都冇問題
但係唔好高高在上咁喺度藝術評論
唔關版本事 我覺得好多位可以唱得更好
FB善稿成功爭取
Loop歌個個都會做架啦fans一日聽兩三次重複 跟住又有一班香港人去聽下第一次有香港歌手上去 有咩問題 洗view 同聽完又聽唔同野黎
又幾隻連登仔反社會人格出哂嚟乜鳩都屌撚左先乜鳩都冷嘲熱諷
最後啲音尖到有啲刺耳
真 香港代表 我覺得可以
下面都幾多人留言話依個版本唔係陳伯嘅best performance
同埋亦有人特登喺留言區屌啲話依個版本好聽嘅人唔撚識音樂
明明已經好多詳細分析嘅留言,都無人理
支種入撚哂來
意景,意義上 同曲風唔夾,都可以尺度唔同?
成套電影講埋比你知點解呢首歌存在WO,好YEAH

賴有知識,但一直9唔搭8緊都唔知你想點
你自己慢慢自HIGH啦下
我無咁既意思
我只係想講出我覺得呢條片咁高view數既原因
唔知係咪我唔係廣東歌fans有偏見
我覺得鍾意聽廣東歌班香港人攞唱功劣j嘅程度同支那人一鳩樣
依家聽返原版反而覺得原版被比下去
下下撚聲點會好聽
第一句已經…
係我唔識野定點
認真唱個度係第二首歌嚟呀咁係唔係真係帶咗一首YES得一下嘅去玩呀
可能Jazz你強項
不過唱功方面
你真係唔似識
你虛心聽下人意見
係連登姐
youtube下面comment都好正能量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞