陳柏宇真係好勁,the first take條片一日已經80萬,仲多過好多日本歌手

597 回覆
1008 Like 73 Dislike
個個要聽假音高低起伏, 去聽強國好聲音啦屌你
一唔係原KEY就又屌又插
我覺得呢個版本聽得好舒服, 有中年既味道
失敗品呢個詞彙都係我極端講法
我又唔認同,陳柏宇係失敗品
起碼佢喺香港好成功
但係喺呢個舞台佢真係算係瑕疵品

我強調,佢能夠喺呢個舞台唱得算穩定,真係唔容易
但公道啲講,佢未去到呢個舞台嘅層次
有啲太撚聲
我唔信佢唱唔到原key
只係play safe
聽完韋嘅好失望,冇晒如果可以嘅意思同味道
高登音樂都係想點易明白啲啫

咁canon rock呢?
其實你問心,你係咪真係聽好多音樂?你係咪真係識?
唔好永遠得把口喺度辯論
咪撚理佢啦佢最撚有資格
我地呢啲冇聽歌既賤民屌句韋禮安都唔得
咁我都想知佢有咩資格評陳伯
呢啲7頭比佢自閉係自己世界入面就啱
我無講過有問題
我自己都係度不停聽緊
洗係個字眼姐...咁我講聲唔好意思
我應該講係因為我地聽完又聽
咁當然有時間限住,你第二日再睇一次咪2 囉
詳細自己GOOGLE啦,你一日內狂LOOP都係計好小,除非你轉IP轉ACCOUNT睇架JA
但鏡粉有幾癲你我都知啦
高登音樂都係想你易明白啲啫
其實都係反駁你,你話改編就一定要跟返原來嘅意境?
我呢個例子已經一巴打落你個口度啦

咁canon rock呢?溫柔改成搖滾。
咁係咪「唔掂。」?

其實你問心,你係咪真係聽好多音樂?你係咪真係識?
唔好永遠得把口喺度辯論
亞洲家長
其實唱到咁樣,我寧願jer 上去唱狂人
爭光機會高好多
敢問大師first take呢個舞台要咩級別嘅人先上得
Channel入面所有片除咗陳柏宇係咪個個都有資格?
我都係
有人話:香港人唔識團結 只會內鬥
好多人去睇佢會唔會失禮
其實個編曲真係好七老土 尤其是個小提琴
嗰陣老土味真係全世界可能香港人會覺得好聽

邊個編?
證明好多人想睇佢扯住旗唱歌
冇專登洗
聽完搵原版比較都重複聽過3次
我覺得今次顯出左廣東歌同英文同日文歌既難度有d差距
平淡得濟
唉,音樂大師你LOGIC 唔好掂阿,除左聽多D音樂之外,練下LOGIC先?

高登音樂都係想你易明白啲啫
你話改編就一定要跟返原來嘅意境?
->
唔係,邊有可能阻到全世界人做D乜,AMAZING GRACE ROCK版十倍加速版都得
->
但咪話左佢改到唔掂,咪講左上唔到大台囉大師
係有人改就係掂咩,你係咪傻架? 係阿你可以亂殺人TIM阿,不過犯法咁JA

咁canon rock呢?溫柔改成搖滾。
-> 咪一早應左你,意景所有野都唔MATCH 囉,你用自己歪理無視左當我無應過渣麻

唉唔得閒再理你
你起佢底你就知佢呢個牛雜佬係真獨醒撚
主觀感受的而且確係任吹
但我係真心咁樣覺得...唔係要吹d乜野
我唔需要去證明又或者所有人要認同我呢個睇法
笑撚左 依個平台本身無乜人留意
係首Lisa 唱左首紅蓮華d人先知有依個平台
吹撚到幾世界級乜乜乜
陳伯雖然未到世界級 但夠料上依個平台
睇嚟你都係個啲要爆要高音就代表勁既聽眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞